Pred Jeseničani še zadnji italijanski izziv

Alpska liga 8. Apr 202310:48 0 komentarjev
Jesenice
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti Jesenic danes začenjajo finalne boje v alpski ligi. Tekmec je italijanska Cortina. Prvi finalni obračun bo že v soboto ob 18. uri, gostitelji pa bodo železarji.

Jeseničani so v polfinalu že po štirih tekmah premagali Ritten, v drugem finalu pa je odločala sedma tekma. Cortina je po zmagi s 4:3 v gosteh pri mladi salzburški ekipi tudi s skupnim izidom 4:3 v zmagah prišla v finale.

Jeseničani so premor pred finalom izkoristili za počitek in regeneracijo, nekateri člani prve ekipe pa so bili tudi tekmovalno dejavni, saj so drugi jeseniški ekipi pomagali v tretjem kakovostnem razredu regionalnega hokeja, ligi IHL, ter osvojili naslov prvakov.

“Če pogledamo rezultate, je šlo vse gladko, na ledu pa vseeno ni bilo tako. Obe seriji sta bili zelo težki. Proti Vipitenu je bilo zahtevno, proti Rittnu pa so bile vse tekme zelo izenačene. Podobno pričakujemo tudi v finalu. Cortina je v končnici do zdaj odigrala precej več tekem kot mi, ampak v finalu vedno najdeš še dodatne atome moči, tako da pričakujemo izjemno težko in izenačeno finalno serijo,” je za spletno stran kluba finale napovedal kapetan Gašper Glavič.

Slovenska ekipa je postala prva, ki se je v finale alpske lige uvrstila brez poraza v končnici. S Cortino so se železarji v tej sezoni pomerili štirikrat, obe tekmi v rednem delu so dobili, v skupini master pa so bili obakrat po podaljšku boljši Italijani.

Foto: HDD Sij Acroni Jesenice

“Končno je znan nasprotnik. Zagotovo v finale nobena ekipa ne vstopa zato, da bi finale samo igrala. V finalu sta dve najboljši ekipi te sezone in zato vsekakor spoštujemo nasprotnika. Cortina je izkušena ekipa in ima enako dolgo klop kot mi. Vsekakor pa moramo v serijo dobro vstopiti, da si zagotovimo prednost, kar bo dobra popotnica glede na to, da so oni imeli daljšo polfinalno serijo,” je pred finalom povedal trener rdečih Gaber Glavič in poudaril, da bo glavna prednost tekmecev to, da so v tekmovalnem ritmu in da so igrali z najhitrejšo ekipo v ligi.

Jeseničani so za napredovanje v finale tudi v prejšnji sezoni premagali Ritten, potem pa je bil previsoka ovira Asiago, ki je slavil s 3:2 v zmagah. Letos lovijo prvo lovoriko v tem tekmovanju, od slovenskih klubov je dvakrat slavila SŽ Olimpija (2018/19 in 2020/21).

Finale alpske lige, spored:

1. tekma: sobota, 8. april: Jesenice – Cortina

2. tekma: torek, 11. april: Cortina – Jesenice

3. tekma: četrtek, 13. april: Jesenice – Cortina

4. tekma: sobota, 15. april: Cortina – Jesenice

morebitna 5. tekma: torek, 18. april: Jesenice – Cortina

morebitna 6. tekma: četrtek, 20. april: Cortina – Jesenice

morebitna 7. tekma: sobota, 22. april: Jesenice – Cortina

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!