“Če bi kdo ponudil 10 točk po 5 tekmah, bi takoj podpisal”

Hokej 2. Okt 202113:04 0 komentarjev
Innsbruck je še drugič v sezoni premagal Olimpijo. Foto: HK SŽ Olimpija / Facebook

Pet tekem, tri zmage in dva poraza. Oba proti morskim psom iz Innsbrucka, oba s 3:4. En po rednem delu, drugi po podaljšku. To je izkupiček hokejistov Olimpije na začetku sezone v ligi ICE, Ljubljančani so z 10 točkami in tretjim mestom na lestvici po uvodu zadovoljni, a sezona se nadaljuje že jutri, ko Ljubljančani gostujejo na Dunaju.

Petkov poraz proti Innsbrucku je v vrste zmajev sicer prinesel nekaj nezadovoljstva, a na splošno je vtis po prvih tekmah med akterji v Tivoliju dober. Tudi proti Tirolcem Olimpija ni bila brez možnosti, vodila z 1:0 in 2:1, a poznala se je odsotnost treh standardnih branilcev Kristjana Čepona (poškodba) ter Joone Ervinga in Mihe Štebiha (bolezen). Sredi druge tretjine se je poškodoval še Miha Logar, tako da je na branilsko mesto skočil sicer napadalec Gregor Koblar.

Mitja Šivic je z uvodom v Ljubljani zelo zadovoljen.

“Govorimo o ekipi, ki ima zelo hitro tranzicijo iz obrambe v napad, zelo so drsalno močni in veliko igrajo proti golu. To smo pričakovali, v prvi tretjini smo jih tudi korektno ustavili in bili na trenutke tudi boljši. V drugem delu smo storili preveč prekrškov, tudi sodniški kriterij je bil zanimiv. Tisti, ki igrajo ob igralcu manj, potem umirajo na ledu, tisti, ki pa ne, pa so hladni. V tretji tretjini smo bili spet enakovredni, če ne boljši, kljub zaostanku se nismo predali. Uspelo smo izenačiti, šli v podaljšek. Tam bi zmagali, če bi šla Pancetova podaja čez palico do Simšiča, na drugi strani pa so oni potem zabili. Tako pač je ob igri 3 na 3. Težko fantom karkoli očitam, sem zelo ponosen nanje,” trener zelenih Mitja Šivic ni bil preveč razočaran.

Začetek je več kot dober

“Če bi mi kdo pred začetkom dejal, da bomo imeli po petih tekmah 10 točk in da bi samo eno tekmo izgubili v rednem delu, bi takoj podpisal. Takoj po tekmi sem seveda razočaran zaradi poraza, a na splošno: vidimo, da lahko igramo in da bodo moštva proti nam dobro pripravljena. Tekmeci bodo postajali boljši, tudi mi bomo morali. S prvimi petimi tekmami sem v rezultatskem in karakternem smislu več kot zadovoljen. Imamo idejo, kako igrati, tako da je vse skupaj zelo pozitivno,” je še dodal nekdanji slovenski reprezentant, ki je prav včeraj praznoval 42. rojstni dan. Takoj po tekmi še ni imel rešitve, kako se na naslednjem srečanju znajti brez polovice igralcev na branilskih položajih. Je pa izpostavil, da ga veseli, da Innsbruck kljub dvema zmagama Olimpije ni nadigral.

Dobra borba celotnega moštva

Eden izmed najbolj zaslužnih, da ljubljanski kolektiv po petih tekmah na lestvici zaostaja zgolj za neporaženih Fehervarjem in južnotirolskim Bolzanom, je zagotovo vratar Žan Us. Poleti se je z Jesenic vrnil v prestolnico, na prvi tekmi proti Innsbrucku ni igral, zdaj pa postaja vse bolj jasna številka ena v ljubljanskih vratih.

Žan Us se je ustalil v vratih Olimpije. Foto: TiRu

“To je super, da si ves čas konstantno v tekmah, ki si sledijo na dva dni. Na tej tekmi je bilo dela kar precej, za celotno ekipo zelo naporno. Innsbruck je dobro igral, enako kot že prvo tekmo. Bili smo malce kratki na branilskih položajih, zato je bilo še težje. Dodatno so nas izmučile izključitve v drugi tretjini, a se je ekipa zelo dobro borila. Na koncu zagotovo boleč poraz, a gremo naprej, v nedeljo je že nova tekma.”

Preskok je kar velik

Tudi 25-letni Kranjčan je zadovoljen z izkupičkom ob vrnitvi na najvišjo hokejsko raven v regiji, a poudarja, da ekipe to ne sme uspavati, še naprej morajo zavzeto trenirati in se držati načrta. Kot je še dodal Us, ki je včeraj ubranil 38 od 42 strelov (90,5-odstotna uspešnost), je bila petkova tekma proti morskim psom najtežja v sezoni, se je pa sam zelo hitro privadil preskoka iz lige AHL v ligo ICE.

“Je drugače, igra je hitrejša, streli so močnejši. Vratarji imamo manj časa za reakcijo, igralci bolje izkoriščajo ponujene priložnosti. Tudi na treningih imamo dober tempo, tako da zaenkrat zelo uživam,” je še dodal Us, ki je trenutno na osmem mestu lestvice vseh vratarjev v ligi z 90,5 odstotka uspešnosti.

Novo priložnost za uživanje in osvajanje točk bodo imeli ljubljanski hokejisti že jutri, ko ob 17.30 gostujejo na Dunaju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!