Gregorc verjame, da lahko Olimpija pride daleč

Hokej 27. Sep 202119:00 > 21:02 0 komentarjev
Blaž Gregorc je z Linzem gostoval v Tivoliju in se v Avstrijo vrnil s porazom s 3:6.

Medtem ko hokejisti Olimpije v uvodu nove sezone v ligi ICE blestijo in so z devetimi točkami na drugem mestu lestvice, je stanje povsem drugačno v Linzu. Po koncu tekme med črnimi krili in zmaji smo se v Tivoliju pogovarjali s slovenskim reprezentantom Blažem Gregorcem, ki se je v Zgornjo Avstrijo preselil pred to sezono.

Hokejski klub iz Linza je bil v nekdanji ligi Ebel vselej sinonim za uspešen klub. Prvaki razširjenega avstrijskega prvenstva so hokejisti iz tega mesta sicer postali zgolj enkrat, v sezoni 2011/12, ko so v nepozabnem polfinalu ugnali tudi ljubljansko Olimpijo. Takrat je bila hala Tivoli nazadnje nabito polna, pod Rožnikom pa upajo, da se zgodba čimprej ponovi.

Začetek je obetaven, Olimpija se namreč po vrnitvi v najmočnejšo ligo v regiji predstavlja v lepi luči. Kot zadnje so zmaji premagali prav goste iz Linza (6:3). Ti so na prvih štirih tekmah nove sezone osvojili zgolj točko, za domači poraz po podaljšku proti Innsbrucku v 3. krogu. Kakšni so razlogi za slab začetek, nam je po tekmi v Tivoliju razkril slovenski reprezentant Blaž Gregorc, ki se je po koncu lanske sezone iz celovškega KAC-a preselil k črnim krilom na sever Avstrije.

Linz je na prvih štirih tekmah zbral le točko.

O čem je po tekmi govoril slovenski reprezentant Blaž Gregorc?

O težavah z boleznijo:
Mi imamo veliko problemov. Mogoče ne toliko v igri, pa čeprav smo izgubili četrto tekmo zapored in proti Olimpiji prejeli šest golov. Težave imamo predvsem v garderobi, kjer je ogromno igralcev bolnih. Dva sta poškodovana, vsako tekmo pa so štirje ali pet odstotnih zaradi bolezni. Ne vem, očitno gre za virozo, koronavirus ni, saj so se igralci testirali in so negativni. Danes smo igrali brez šestih igralcev, dva pa sta se brez treninga po bolezni spet priključila ekipi na tekmi.

O moči moštva:
Drugače imamo zelo dobro ekipo. Vodstvo kluba je pripeljalo veliko dobrih avstrijskih hokejistov, ampak kot sem že dejal, je začetek zelo slab. Razlog seveda lahko najdemo v boleznih in odsotnosti. Ostati moramo pozitivni, ko se vsi vrnejo, bomo zagotovo močnejši kot pa zdaj.

Po lanski sezoni, ko je igral za KAC, se je iz Celovca preselil na sever Avstrije. Foto: Guliverimage

O stanju v pisarnah v Linzu, kjer je bilo lani zelo burno:
Mislim, da se je stanje stabiliziralo. Kot pravim, imamo močno moštvo. Lani so bile številne težave v pisarni, predvsem z vodenjem. Zdaj se je situacija popravila, vrnili so se tudi sponzorji. Kar sem slišal, so finance urejene. Tudi novi hokejisti, ki so prišli, niso poceni. Apetiti so visoki, start v tekmovanje pa je zelo slab.

31-letni Blaž Gregorc z Jesenic je del slovenske članske hokejske reprezentance že vse od leta 2011. V tem času je v dresu z risom na prsih odigral 99 tekem, na katerih je dosegel sedem golov in prispeval še 30 podaj. Bil je član reprezentance tudi na obojih olimpijskih igrah, leta 2014 v Sočiju in leta 2018 v Pjongčangu.

Gregorc je na olimpijskih igrah odigral devet tekem in dosegel štiri točke. Foto: Guliverimage

Na klubski ravni je kariero začel na Bledu, nato pa se je hitro podal v tujino. Pri švedskem Sodertalju je preživel pet let (2008-2012), nato se je za eno leto preselil na sosednjo Dansko k Odenseju. Potem ga je podal vodila na Češko, kjer je v Pardubicah, Hradcu, Pragi in Vitkovicah preživel kar sedem sezon. Pred lansko sezono je okrepil celovški KAC, letos pa je ostal v ligi ICE, zamenjal je le delodajalca. Postal je član črnih kril iz Linza.

O (ne)začrtanih ciljih in željah:
Nismo veliko govorili o ciljih. Pritisk je zagotovo večjih kot lani, ko ni bilo točno jasno, kakšna je situacija in kdo bo sploh igral. Nekaj tujcev so pripeljali šele avgusta oziroma septembra, ravno toliko, da so lahko igrali. Letos je bilo povsem drugače, postavljen je bil načrt, da se Linz vrne na stara pot, kjer je že bil.

O selitvi iz Celovca v Linz:
V Celovcu ni bilo možnosti za podaljšanje sodelovanja. Bil sem v pogovorih z Nemčijo, s klubom, kjer so že trije Slovenci (Žiga Jeglič, Miha Verlič in Jan Urbas igrajo za nemški klub Fischtown Pinguins, op. p.). To je bilo zelo blizu dogovora, ki pa je potem zaradi financ padel v vodo. Nato se je vključil Linz, kjer so mi predstavili svoje načrte. To me je zelo zanimalo in podpisal sem pogodbo. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, ko začnemo zmagovati, pa bo še boljše.

Hokejisti Olimpije ga v uvodu nove sezone z odličnimi predstavami niso presenetili.

O tem, ali ga je Olimpija na začetku sezone presenetila z igro in rezultati:
Niti ne. Imajo precej dobro, mlado ekipo, polno Slovencev. Veliko ljudi ni verjelo v to ekipo, ampak te fantje so zelo dobri drsalci. Zelo dobro igrajo, mislim, da bodo prišli daleč. Po takem startu Olimpije zagotovo nihče ne jemlje kot “topovsko hrano”, tako da bodo vsi tekmeci pripravljeni nanjo, niso “outsiderji”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!