Kaj v naslednjih dneh čaka Olimpijo?

Hokej 20. Feb 202415:15 2 komentarja
Olimpija
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti Olimpije dva kroga pred koncem rednega dela še ne vedo, kdo bo njihov tekmec v obračunu za končnico. Možnih nasprotnikov je še vedno pet!

Ljubljančani so po nedeljskem porazu v Celovcu – bilo je kar 8:1 za razigrane Korošce – izgubila teoretične možnosti za preboj med najboljšo šesterico, ki si bo po rednem delu zagotovila nastop v končnici. Še več, zmaji bodo tekmovanje zelo verjetno končali na devetem mestu, kar pomeni, da bodo v pre-playoffu v vlogi nenosilca. Osmi Pustertal bi lahko prehiteli zgolj s šestimi točkami v zaključku sezone, medtem ko bi Južni Tirolci na tekmah z z Vorarlbergom in Salzburgom ostali brez njih.

Kakšen je sistem tekmovanja v nadaljevanju? Olimpijo za zaključek rednega dela čakata še sredina domača tekma s Fehervarjem ter petkova gostujoča v Linzu. Po petkovem zaključku se bo za šestim mestom potegnila črta. Sedmouvrščena ekipa lige bo med deveto- in desetouvrščenim moštvom izbrala tekmeca, osmouvrščena pa bo igrala z neizbranim.

Omenjena para bosta odigrala kratki seriji na dve zmagi. Datumi tekem sledijo takoj po koncu rednega dela: v nedeljo, 25. februarja, v torek, 27. februarja, in če bo potrebno še v četrtek, 29. februarja. Prednost domačega ledu pripada sedmi in osmi ekipi lige.

Kaj to pomeni za Olimpijo? Ljubljančani se, glede na trenutno stanje na tabeli, v pre-playoffu ne morejo pomeriti z desetim Vorarlbergom, pred njimi pa vlada velika gneča. Četrti Bolzano ima namreč 76 točk, a ima le štiri točke prednosti pred Pustertalom (72). Vmes so še Linz (75), Beljak (74) in Innsbruck (74). Med omenjenimi klubi gre torej iskati tekmeca zelenih.

Če bi zmaji oviro uspešno preskočili, jih nato že naslednjo nedeljo čaka prva tekma četrtfinala v seriji na štiri zmage. Zagotovo v gosteh, morebitni tekmec pa bo znan po izbiri najboljših treh moštev v ligi.

“Jutri nas čaka nas težka tekma z Madžari. Vemo, kje so njihove prednosti in slabosti in na to se bomo skušali čim bolje pripraviti. Z mislimi smo še pri rednih tekmah, čakata nas še dva nasprotnika. Dobro se bomo pripravili, da bomo v nedeljo, ko začnemo s pre-playoffom, pravi,” pred obračunom s Fehervarjem pravi kapetan Olimpije Žiga Pavlin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje