Zmajevo gnezdo zapustili dve močni orožji

Hokej 3. Maj 202414:40 0 komentarjev
Trevor Gooch
Foto: HK SŽ Olimpija/Domen Jančič

Kar se je dlje časa šušljalo, je med prvomajskimi prazniki postalo tudi uradno. Hokejsko Olimpijo zapuščata tako Trevor Gooch kot Aljaž Predan. Oba pa ostajata v ligi ICE.

Pri ljubljanskem kolektivu so še pred prvomajskimi prazniki predstavili številne novosti, ki vključujejo predvsem novega strateškega partnerja Alexandreja Lefebvreja, ob tem pa so tudi že predstavili zaenkrat znane igralce, ki bodo v sezoni 2024/25 igrali v zmajevem gnezdu.

Med njimi ni več najboljšega strelca Olimpije v minuli sezoni Trevorja Goocha. Da Američana snubi Gradec, je bilo jasno že dalj časa, s prvim dnem maja pa je to postalo tudi uradno. Strelec 24 golov in 39 asistenc bo na avstrijskem Štajerskem v prenovljenem graškem hokejskem projektu združil moči s slovenskim reprezentantom Rokom Tičarjem.

“S Philippom Pinterjem sva imela dolg in intenziven pogovor o spremembah v Gradcu. Po tem je bila odločitev enostavna. Gradec je čudovito mesto, 99ers pa ponujajo odlično priložnost zame. Z ekipo želimo po rednem delu zasesti eno od prvih treh mest,” je dejal Gooch.

Aljaž Predan
Foto: HKO/Domen Jančič

Dvojno slovo

Od ljubljanske garderobe pa se poslavlja tudi Aljaž Predan. Dolgoletni član akademije Salzburga se je k Olimpiji preselil pred letošnjo sezono. 23-letnik, ki je slovensko državljanstvo pred leti zamenjal za avstrijskega, je v 53 tekmah za zmaje dosegel 35 točk (13 golov in 22 asistenc). Nov karierni izziv pa je našel na Dunaju, ki po katastrofalni lanski sezoni prav tako povsem spreminja ekipo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!