Kingsi po treh porazih vendarle do zmage

Liga NHL 26. Nov 20178:19 > 8:21
Getty Images

Los Angeles Kingsi so bili v zadnjem obdobju v manjši krizi. Danes pa jim je vendarle uspelo priti do zmage, saj so pred domačimi gledalci po kazenskih strelih z 2:1 ugnali Anaheim.

Sedem porazov in ena sama zmaga je bil izkupiček kraljev na tekmah v ligi NHL, kjer so po odličnem začetku sezone padli, kar se pozna tudi na lestvici. Trenutno so šele na petem mestu.

Danes so pred domačimi gledalci gostili Anaheim, slednje so na začetku novembra že premagali po podaljških. Tokrat pa se je tekma zavlekla celo v kazenske strele.

Gostje so prvi povedli, na sredini prve tretjine je za vodstvo zadek Nick Ritchie. V drugem delu zadetkov nismo videli, tudi v zadnji tretjini je dolgo kazalo tako, Kingsov je voda že pošteno tekla v grlo, ko jih je muk odrešil minuto in 32. sekund pred koncem Dustin Brown. Sledil je podaljšek in potem še kazenski streli.

Za goste je takoj zadel Corey Perry. Domači so dvakrat zgrešili, kot tretji je na vrsto prišel Anže Kopitar, ki je moral zadeti in kapetanu je tudi uspelo serijo podaljšati. V četrti seriji je zadel Trewor Lewis in Kingsom prinesel zmago pred domačimi gledalci.