Anže Kopitar prepričan, da gre v tretje rado

Hokej 21. Apr 202414:32 0 komentarjev
Anže Kopitar
Foto: Profimedia

V svoji 18. sezoni v ligi NHL in v dresu Los Angeles Kings se je Anže Kopitar še devetič prebil v končnico. V prvem krogu Hrušičana in ostale Kralje čaka ponovitev scenarija iz zadnjih dveh let: tekmec bo kanadski Edmonton.

Šele po zadnjem krogu rednega dela lige NHL so hokejisti iz Los Angelesa dobili tekmece v prvem krogu končnice. Ker so Kralji na zadnji večer zbrali več točk od sosedov iz Las Vegasa, so namesto Dallasa – najboljše ekipe Zahoda – za tekmece na prvi stopnički play-offa spet dobili Edmonton.

“Okrog tega je bilo veliko govora v medijih. Kar se nas tiče, smo normalno želeli zmagati zadnjo tekmo, ne glede na to, kdo bi bil naš nasprotnik. Dejstvo v končnici je tudi, da se enkrat, če želiš iti do konca, enkrat prekrižaš tudi z ekipo, ki ti ni najbolj naklonjena in to ekipo je potrebno premagati. Mi smo zdaj spet dobili Edmonton, tretje leto zapored, upam, da nam jih bo letos uspelo premagati,” pred začetkom končnice (prva tekma bo v torek ob 4.00 zjutraj po slovenskem času) pravi kapetan Kings Anže Kopitar.

Izkušeni Hrušičan se je spomnil na zadnji dve sezoni, ko so bili prav Naftarji krvniki moštva iz mesta angelov. Predlani s 4:3, lani z s 4:2 v zmagah. Po treh sezonah brez končnice zdaj torej tretjič zapored obračun s kanadsko zasedbo.

Anže Kopitar
Foto: Profimedia

Novo poglavje, nova zgodba

Edmonton se je sicer po zelo slabem začetku sezone ves čas dvigoval, Los Angeles pa je zelo dobro začel, vmes padel v krizo, v zaključku pa se spet vrnil na stari nivo. Kot pravi Kopitar, to nič ne pomeni. “Vsaka tekma, vsaka serija se začne z rezultatom 0:0. Mi smo sezono začeli dobro, čez celo sezono 82 tekem je bilo nekaj vzponov, nekaj padcev. Oni so začeli slabše in so potem odigrali bolje, mi smo začeli dobro, pa potem padli in se spet pobrali. To je to, tu smo, končnica, novo poglavje, nova zgodba, ki se začne pisati. Redni del je nekako celo pozabljen. Gledamo naprej kaj lahko naredimo, da se uvrstimo v drugi krog.”

Moštvi sta se letos pomerili štirikrat, trikrat so bili boljši hokejisti iz Edmontona. Tista edina zmaga Kraljev pa je bila najprepričljivejša v letošnjih duelih. Slovenski zvezdnik se zanaša na moč moštva. “Zmagala bo ekipa. Mi nimamo posameznika kalibra McDavida oziroma Draisaitla. Skozi celo sezono smo dobro igrali ekipno in to nas bo gnalo še naprej. Konec koncev, če bomo uspešni, bo to prav zaradi tega,” je prepričan 36-letnik.

Anže Kopitar
Foto: Profimedia

Raje začne na tujem

Da se bo serija v torek začela v Kanadi, mu celo ustreza. “Na začetku nismo bili najboljši, proti koncu sezone pa smo doma igrali dobro. Jaz osebno še raje začnem na poti, sploh če nam uspe zmagati eno tekmo. Če bo temu tako, bo takoj prednost na naši strani. A tekma kot tekma, ne glede na to, kje jo igraš, moraš dati vse od sebe, rezultati pa bomo videli, kakšni bodo,” še pravi Kopitar. V rednem delu tretji najučinkovitejši igralec Kraljev s 70 točkami. Boljša sta bila Adrian Kempe (75) in Kevin Fiala (73).

Spored Kopitarjevih tekem:

torek, 23. april, 4.00: Edmonton Oilers – Los Angeles Kings
četrtek, 25. april, 4.00: Edmonton Oilers – Los Angeles Kings
sobota, 27. april, 4.30: Los Angeles Kings – Edmonton Oilers
ponedeljek, 29. april, 4.30: Los Angeles Kings – Edmonton Oilers

*četrtek, 2 maj: Edmonton Oilers – Los Angeles Kings
*sobota, 4. maj: Los Angeles Kings – Edmonton Oilers
*ponedeljek, 6. maj: Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

*morebitne tekme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!