Nova lekcija za Panterje: Zlati vitezi potrebujejo le še dve zmagi (VIDEO)

Hokej 6. Jun 20236:41 0 komentarjev

Sodeč po prvih dveh tekmah finala lige NHL bo vsega zelo hitro konec. Hokejisti Vegas Golden Knights so tudi na drugi domači tekmi razbili Panterje (7:2) ter se zdaj na sončno Florido podajajo z visoko prednostjo 2:0 v zmagah.

Zlati vitezi, ki Stanleyjevega pokala še nimajo, so Florido, ki je med drugim izločila tudi prvo ekipo rednega dela Boston Bruins, so po prvi tekmi finala lige NHL, ki so jo dobili s 5:2, na drugi slavili še bolj prepričljivo in v seriji povedli z 2:0 v zmagah. Za zgodovinski prvi naslov potrebujejo le še dve zmagi, je pa res, da bosta naslednji dve tekmi v areni FLA Live.

Vegas je na drugi tekmi že po prvi tretjini vodil z 2:0, vajo je ponovil tudi v drugi ter se v zadnji del tekme podal prednostjo kar 4:0. Za vsaj nekaj zanimivost je v prvi minuti zadnje tretjine za znižanje izida poskrbel Anton Lundell, a kaj, ko je že slabi dve minuti za viteze ponovno zabil izjemni Jonathan Audy-Marchessault, ki je v letošnji končnici vroč kot žerjavica.

Na konci je bilo 7:2, dvoma o zmagovalcu pa ni bilo niti za sekundo. Prvi mož tekme je bil Audy-Marchessault z dvema zadetkoma in podajo, še pet hokejistov domače zasedbe pa je doseglo vsaj dve točki.