Vragom sosedski dvoboj, Columbus presenetil Calgary

Hokej 21. Okt 20238:38
New Jersey Devils
Foto: profimedia

New York Islanders so v sosedskem obračunu severnoameriške hokejske lige NHL kot gostitelji izgubili z New Jersey Devils s 4:5. Dvoboj je v podaljšku odločil Jack Hughes, ki je s tem prišel do četrte točke na tekmi. V drugem obračunu večera so Columbus Blue Jackets doma ugnali Calgary Flames s 3:1.

Hughes je zbral po dva gola in podaji, tri asistence je imel Jesper Bratt, vratar Akira Schmid pa je zbral 28 obramb. Na drugi strani je domači čuvaj mreže Ilija Sorokin zaustavil 34 strelov gostov, po dva gola sta zabila Brock Nelson in Bo Horvat. Slednji je izenačil na 4:4 minuto in 11 sekund pred koncem rednega dela.

Zach Werenski se je z golom in podajo vrnil v ekipo Columbusa po dveh tekmah premora zaradi poškodbe stegenske mišice. Srečanje je odločil z golom v prazno mrežo dve minuti in 21 sekund pred koncem tekme, ko so gostje v lovu na izenačenje na led namesto vratarja poslali napadalca. Dve toki je z zadetkom in podajo prispeval tudi Justin Danforth, rezervni vratar domačih Spencer Martin je v svojem drugem zaporednem nastopu prispeval 36 obramb.

Liga NHL:

Sobota, 21. oktober:

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 3:1

New York Islanders – New Jersey Devils 4:5 po podaljšku

Lestvica vzhodne konference:

Lestvica zahodne konference: