Na Poljsko z bolj praznim avtobusom, prvak se bo pridružil v Parizu

Hokej 17. Apr 20249:19 0 komentarjev
slovenska hokejska reprezentanca
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska hokejska reprezentanca se danes odpravlja na Poljsko, natančneje v mesto Bytom, kjer bo jutri in v petek odigrala dve prijateljski tekmi. Selektor risov Edo Terglav se je pred potjo na vzhod zahvalil trojici hokejistov.

Po uspešnem začetku pripravljalnega obdobja, ki so ga slovenski hokejisti kronali z dvema visokima zmagama nad še nepopolno avstrijsko reprezentanco (5:2 in 6:0), je zasedba pod vodstvom selektorja Eda Terglava vstopila v tretji teden treningov pred bližajočim svetovnim prvenstvom divizije I v Bolzanu. Po ponedeljku in torku v dvorani Tivoli se risi danes odpravljajo na Poljsko.

Na jugu te države, v mestu Bytom v bližini Katovic, bodo odigrali dve prijateljski tekmi z domačo reprezentanco, ki se pripravlja na krstni nastop med elito. Rdeče-beli so prejšnji teden s 5:2 in 6:2 ugnali Madžarsko, tekmico Slovenije na Južnem Tirolskem. Je pa Terglav že pred odhodom proti vzhodu opravil prvi kadrovski rez v izbrani vrsti, tako se je pred nadaljevanjem priprav poslovil od Jake Sodja, Martina Bohinca in Žige Urukala.

Kot omenjeno, bosta tekmi s Poljsko tretji in četrti test za slovensko reprezentanco. Zadnja dva pa sledita v naslednjem tednu, ko se bodo Slovenci 24. in 25. aprila dvakrat pomerili s Francijo v Parizu. Tam se bo ekipi pridružil vratar Matija Pintarič, ki je z Rouenom v ponedeljek še četrtič postal francoski prvak, znova pa je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca končnice lige Magnus.

Matija Pintarič
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti z risom na dresu bodo iz francoske prestolnice nato odpotovali neposredno na Južno Tirolsko, kjer jih prva tekma z Južnimi Korejci čaka 28. aprila. Nato sledijo obračuni z Romunijo, Italijo, Japonsko in Madžarsko, pot med elito pa si bosta zagotovili najboljši dve ekipi turnirja.

Prijateljske tekme Slovenije:

11. april: Slovenija – Avstrija 5:2
12. april: Avstrija – Slovenija 0:6 
18. april: Poljska – Slovenija
19. april: Poljska – Slovenija
24. april: Francija – Slovenija
25. april: Francija – Slovenija


Spored slovenskih tekem na SP IA:

28. april, 12.30: Južna Koreja – Slovenija
30. april, 12.30: Slovenija – Romunija
1. maj, 19.30: Slovenija – Italija
3. maj, 16.00 Slovenija – Japonska
4. maj, 19.30 Madžarska – Slovenija


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!