Filmska zgodba: Rogličeva soborca držita skakalne niti

Kolesarstvo 17. Apr 20245:00 0 komentarjev
Primož Roglič
Primož Roglič. Foto: Profimedia/ IMAGO

Potem ko naj bi Jurij Tepeš prevzel vodenje ženske skakalne reprezentance, dvomov o nadaljnji poti Roberta Hrgote v moški ekipi pa ne bi smelo biti, je zgodba o mladinskih svetovnih prvakih iz leta 2007 dobila novo poglavje.

Pisal se je 17. marec 2007, ko je slovenski kvartet na planiški skakalnici, ki je tedaj, sicer pod okriljem Trbiža, gostila mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, prišel do zlatega odličja na ekipni tekmi. Slovenske barve so takrat branili Robert Hrgota, Primož Roglič, Jurij Tepeš in Mitja Mežnar.

Robert Hrgota. Foto: Aleš Fevžer

Vsi štirje so do danes skakalne kariere že zaključili, športnih še zdaleč ne. To velja predvsem za Rogliča, ki se je štiri leta po ekipnem zmagoslavju na MSP preusmeril v kolesarstvo. Te dni olimpijski prvak ter zmagovalec Vuelte in Gira okreva po novem padcu v Baskiji ter vse sile usmerja v pripravo na Tour de France.

V sorodnih vlogah sta se znašla njegova nekdanja skakalna soborca Hrgota in Tepeš. Medtem ko prvi že dobra tri leta vodi moško skakalno reprezentanco, pa bo na mesto glavnega trenerja ženske A-ekipe v kratkem povišan Tepeš. Do doslej največje trenerske priložnosti bo prišel po presenetljivem odhodu Zorana Zupančiča.

Jurij Tepeš
Jurij Tepeš (Foto: SK)

Edini iz omenjene četverice, ki se je povsem umaknil iz športa, je Mežnar, ki deluje v podjetniških vodah. Se je pa na sceno ”vrnil” na lanskoletni dirki Po Italiji, in sicer na izjemno zahtevnem kronometru na Svete Višarje nad Trbižem, kjer je Roglič lovil zaostanek za rožnato majico. Prednost Gerainta Thomasa se je nevarno topila, ko se je Rogliču snela veriga s kolesa. Ko jo je naravnal in znova sedel na kolo, sta mu s potiskanjem pomagala klubski delavec, ki je sedel na bližnjem motorju, in kot naključni gledalec ob progi – Mitja Mežnar.

Krog je bil sklenjen. A zgodba, primerna tudi za film, se nadaljuje.

Mitja Mežnar in Primož Roglič. Foto: Aleš Fevžer

Po torkovi uradni naznanitvi Zupančičevega slovesa, ki je presenetila širšo javnost, bo ključni protagonist zgodbe danes stopil pred sedmo silo. Sogovornika na novinarski konferenci bosta še tudi predsednik panoge Borut Meh in vodja panoge Gorazd Pogorelčnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!