Slovenci tudi v drugo uspešnejši od Italijanov

Hokej 9. Feb 202423:19 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska hokejska reprezentanca je dobila še drugo prijateljsko tekmo z Italijo v dveh dneh. Potem ko je v Bolzanu v četrtek zmagala s 5:1, je bila danes v Val Gardeni po kazenskih strelih boljša z 2:1 (0:0, 1:1, 0:0; 1:0).

Za slovensko izbrano vrsto sta bili tekmi v Italiji predzadnji test na poti priprav na drugoligaško SP. To bo konec aprila in v začetku maja gostila prav Italija oziroma Bolzano, kjer so izbranci selektorja Eda Terglava zmagali v četrtek. Dobili pa so tudi današnjo drugo tekmo, a šele po kazenskih strelih.

Selektor Terglav je za tokratni zbor, potem ko je novembra v Budimpešti preizkušal predvsem novince in mlade igralce, že povabil tudi del standardnega jedra ekipe. Na mini turneji so nastopili tudi nekateri mladi, ki so se v tej sezoni že izkazali v selekciji U20 in iščejo priložnost za skok v člansko ekipo.

Po četrtkovi učinkoviti predstavi, v kateri je večinoma branil Gašper Krošelj, je danes Terglav med vratnici poslal Matijo Pintariča.

Po prvi tretjini brez zadetkov so do vodstva prišli Italijani, ki so v drugi izkoristili “power play”. A je še v tem delu igre za izenačenje poskrbel Jan Ćosić.

Ker zadetkov v zadnji tretjini ni bilo, malenkostno terensko premoč so pri razmerju strelov sicer imeli Slovenci (skupno 30-27), sta ekipi igrali podaljšek, a tudi ta še ni prinesel odločitve. Pri kazenskih strelih pa je bil kot edini v drugi seriji uspešen Ken Ograjenšek, ki je tako odločil tekmo.

Naslednjič se bodo slovenski hokejisti zbrali že na pripravah pred SP. Začetek teh pri Hokejski zvezdi načrtujejo za začetek aprila, a je veliko odvisno tudi od tega, kako uspešni bodo igralci v klubih oziroma kako hitro bodo ostali brez tekmovalnih obveznosti. SP pa bo nato v Bolzanu potekalo od 28. aprila do 4. maja, poleg Slovenije in Italije se bodo za elitno skupino borili še Južna Koreja, Romunija, Japonska in Madžarska.

“Veliko bolj konstantno vseh 60 minut kot na prejšnji tekmi. Veliko več energije je bilo, bolj smo nadzorovali plošček in opravili, kar je bilo treba. Videli smo veliko dobrih stvari, kar pa se tiče tega tedna, je bilo super delati s fanti. Odigrali so tako, kot je treba in vidimo, da je energija prava. Dobro so se ujeli starejši in mlajši, imamo pravo mešanico,” je za HZS nastope ocenil selektor Terglav.

“Super smo igrali, še bolje kot včeraj. V drugi tretjini smo prevladovali, lahko bi dali še več golov, a pride tudi takšna tekma. Pomembno je, da smo zmagali, da pride do zmagovalne mentalitete. Zelo pozitivna izkušnja,” pa je dodal vratar Pintarič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!