Risi z golom v 59. minuti porazili Ukrajince

Hokej 10. Nov 202317:37 0 komentarjev
Luka Maver
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska hokejska reprezentanca je v drugi tekmi pripravljalnega turnirja v Budimpešti premagala Ukrajino s 5:4 (2:1, 1:2, 2:1).

Potem ko so Slovenci novembrski prijateljski turnir začeli s tesnim porazom z 0:1 proti Italiji, so danes dosegli prvo zmago. A tudi tokrat je bil razplet tesen, končnih 5:4 pa je postavil Jan Čosić v 59. minuti dvoboja.

Slovenija letos na turnirju v Budimpešti nastopa s pomlajeno zasedbo, saj turnirji v tem terminu že po tradiciji selektorjem pomagajo pri spoznavanju igralcev in bodočih članov članske izbrane vrste. To pravilo je letos še bolj poudarjeno, saj ima Edo Terglav kot novinec na selektorski klopi tudi šele prvo priložnost za spoznavanje svojih igralcev.

Danes je bil med vratnicama Luka Kolin, potem ko je prvo tekmo na ledu “oddelal” drugi vratar v Budimpešti Žan Us. Slovenci so dobili prvo tretjino, po hitrem začetku in vodilnem zadetku Žige Urukala v četrti minuti ter ukrajinskem znižanju manj kot minuto pozneje je za novo vodstvo poskrbel Rok Kapel v osmi minuti. Nadaljevanje je bilo sprva še boljše za Terglavove izbrance, saj je Matic Török v drugi tretjini izkoristili prednost igralca več za 3:1, potem pa so Ukrajinci spet potrebovali manj kot minuto za znižanje. Pozneje pa so izkoristili še “power play”, Slovenija je imela tri zaporedne kazni, ob zadnji je sledilo izenačenje na 3:3.

A so imeli Slovenci v zadnji tretjini spet dogovor. Rok Kapel je poskrbel za novo vodstvo, ki pa spet ni zdržalo dolgo. Nato pa je minuto in pol pred koncem Čosić zadel za 5:4, te prednosti pa slovenskim tekmecem, čeprav so iz vrat potegnili tudi Eduarda Zaharčenka, ni uspelo izničiti. Kolin ni več klonil, Slovenci, ki so proti vratom tekmecev sprožili 44 strelov, pa so nazadnje dosegli tesno zmago.

“Dobra reakcija po včerajšnjem porazu. Videli smo veliko več podaj, veliko smo streljali, imeli smo igralce pred njihovim vratarjem. Malo težav smo imeli samo v drugi tretjini, ker smo imeli nekaj neumnih prekrškov. A so se v tretji fantje dobro držali in bili disciplinirani, odigrali so, kot je treba in na koncu smo zasluženo zmagali,” je za HZS tekmo ocenil Terglav.

Slovenija bo v Budimpešti v soboto ob 17. uri igrala še z domačini Madžari.

Slovenija – Ukrajina 5:4 (2:1, 1:2, 2:1)

Dvorana Tüskecsarnok, sodniki: Korbuly, Mach (glavna), Kovacs, Kövesi.

Strelci: 1:0 Urukalo (Mehle, Povše, 4.), 1:1 Zaharov (Korenčuk, 5.), 2:1 Kapel (Tomaževič, 8.), 3:1 Török (Čosić, Macuh, 29.), 3:2 Traht (Mazur, Peresunko, 29.), 3:3 Peresunko (Vorona, Merežko, 34.), 4:3 Kapel (Mašič, Urukalo, 47.), 4:4 Borodaj (Ružnikov, 49.), 5:4 Čosić (Sodja, Tomaževič, 59.).

Kazenske minute: Slovenija 6, Ukrajina 6 minut.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!