V Avstriji bo o naslovu odločala sedma tekma

Hokej 16. Apr 202423:01 0 komentarjev
ICE HOCKEY - ICEHL
Foto: Gepa/Redbull

Hokejisti Salzburga in celovške ekipe KAC bodo o naslovu prvaka regionalne lige ICEHL odločali v zadnji, sedmi tekmi v petek. Današnjo šesto je v gosteh dobil KAC s 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) in izid v zmagah izenačil na 3:3.

Salzburg je prejšnji teden naredil preobrat, saj je po zaostanku z 1:2 v zmagah dobil tekmi v petek in nedeljo, obe po podaljšku. S tem je imel priložnost, da danes na domačem ledu potrdi naslov. A Celovčani so se vrnili, najboljša ekipa rednega dela je slavila prepričljivo in izsilila odločilno sedmo tekmo na svojem ledu.

Salzburg je sicer do finala prišel šele po sedmi tekmi polfinala, ko je premagal Bolzano s 3:2. KAC je imel lažjo pot, v polfinalu je ugnal Pustertal s 4:0 v zmagah, v četrtfinalu pa je bil s 4:2 boljši od Vorarlberga. Salzburžani so v četrtfinalu ugnali Linz s 4:1.

Salzburg v finalu regionalne lige lovi deveti naslov prvaka in tretjega zaporednega, medtem ko je bil KAC od sezone 2006/07, ko obstaja razširjeno tekmovanje, prvak štirikrat. Nazadnje je slavil v sezoni 2020/21.

Slovenski klub v ligi ICEHL SŽ Olimpija je po rednem delu zasedel deveto mesto in v dodatnih tekmah za uvrstitev v končnico izgubil proti Pustertalu z 1:2 v zmagah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!