Argentinski mediji po debaklu: Izgubili smo več kot le tekmo

Katar 2022 22. Nov 202214:47 0 komentarjev
Lionel Messi in soigralci so doživeli velik šok. FOTO: Profimedia.

Argentinski mediji so po šokantnem porazu Lionela Messija in druščine proti Savdski Arabiji z 1:2, ki je končal niz kar 36 tekem neporaženosti, predvsem pa precej zakompliciral možnosti Argentincev za preboj v osmino finala svetovnega prvenstva v Katarju, šokirani.

“Argentina v peščenem viharju, ki je zameglil njena obzorja,” piše v naslovu časopisa La Nacion, ki ima najvišjo naklado v Argentini in izhaja že od daljnega leta 1870.

“Bili smo le korak oddaljeni od zgodovinskega dosežka, 37. tekme brez poraza v nizu, doživeli pa veliko sramoto,” so še dodali. Ciljali so seveda na izenačitev svetovnega rekorda Italije, ki so ga v Lusailu vsi pričakovali, potem pa doživeli velik šok.

Argentina prvič v položaju, ko se bo morala odzvati

“Argentina se je zapletla v mrežo Savdske Arabije in v Katarju doživela zgodovinski poraz,” pravijo pri Clarinu.

“Argentina je prvenstvo začela na najboljši možen način. Hitro je prišla do vodstva in zdelo se je, da bo naloga lahka. V drugem polčasu se je v petih minutah vse obrnilo na glavo. Ta reprezentanca je zdaj prvič v položaju, ko se bo morala odzvati na stisko,” so dodali v tekstu. Argentince v skupini C druga tekma sicer čaka v soboto ob 20. uri, spet na stadionu Lusail, ko bodo morali skorajda nujno premagati stare tekmece Mehičane.

Šokanten poraz, skrbi marsikaj

“Šokanten poraz,” piše Ole. “Za nami je tekma, ki bo še dolgo časa ostala v spominu. Argentina je potisnjena ob zid. Še najmanj pomemben je rezultat. Skrbijo pomanjkanje reakcije, nepovezanost, slaba obramba in stanje celotne ekipe. Argentina je danes izgubila več kot le tekmo. Izgubila je načela, ki se jih je držala v zadnjem času in prvenstvo začela na najslabši možni način,” dodajajo pri priznanem argentinskem športnem dnevniku.

Odličen začetek in konec, ki ga ni nihče pričakoval

“Zgodovinski poraz Argentine,” so ogorčeni tudi pri časopisu Los Andes. “Začelo se je odlično, potem pa so nastopile težave. Iz minute v minuto je bilo več negotovosti, v ekipo se je vnesla živčnost in končalo se je huje, kot si je marsikdo lahko predstavljal, da se bo,” so še napisali pri časopisu, ki je nastal leta 1883.

Nelogičen udarec, po katerem se bo težko pobrati

“Argentina je na prvenstvo prišla kot eden od favoritov tekmovanja, bila na pragu rekorda, nizala uspehe in bila samozavestna, potem pa dobila zelo nelogičen udarec, po katerem se bo res težko pobrati,” pravijo pri Uno, podobne članke pa lahko prebiramo tudi v vseh preostalih osrednjih medijih Argentine, v kateri so po povsem nepričakovanem porazu v šoku in še niti niso najbolj dojeli, kaj se jim je zgodilo.

V Katar so prišli po tretji naslov, prvega po letu 1986, ko jih je v Mehiki do konca popeljal Diego Maradona, po prvi tekmi na letošnjem mundialu pod vodstvom njegovega naslednika Lionela Messija pa se zdi, da se bodo od prvega prvenstva v muslimanski državi poslovili že po predtekmovanju …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!