‘Če bi še zmeraj igral, bi Shaqiriju in Xhaki eno primazal’

Katar 2022 30. Nov 202217:17
Foto: Guliverimage

Pred tekmo Švice in Srbije, ki bo odločila potnika v osmino finala SP, je za švicarske medije spregovoril nekdanji srbski reprezentant Zdravko Kuzmanović. Slednji je rojen v Švici, igral je tudi za mladinske selekcije te alpske države, potem pa kot član izbral državo svojih staršev. Na petdesetih nastopih je dosegel šest zadetkov.

V petek ob 20. uri bo Srbija prikovana pred TV zaslone.

Njihovi “orli” se bodo v tretjem dvoboju skupinskega dela merili s Švico, zmaga varovancem “Piksija” Stojkovića prinaša preboj v izločilne boje, ob predpostavki, da Kamerun ne premaga Brazilije.

“V Srbiji smo prepričani v napredovanje, navsezadnje imamo zelo kakovostno ekipo,” je za švicarske medije dejal Kuzmanović. Še dandanes je živ spomin na duel pred štirimi leti v Rusiji, ko so Švicarji uprizorili preobrat (2:1), tekmo pa je zaznamovala tudi gesta Granita Xhake ob zmagovalnem zadetku, ko je z dlanmi pokazal dvoglavega orla.

“Ta gesta je bila sramotna. Potrebno je ločevati šport in politiko, tega pa vaši fantje niso storili. Če bi na tem prvenstvu igral za Srbijo, bi Xhako ali Xherdana Shaqirija ‘nokavtiral’,” je brez dlake na jeziku dejal Kuzmanović.

Kuzmanović na SP 2010; Foto: Guliverimage

Nekdanji vezist je dodal, da morajo biti njegovi rojaki pripravljeni na čisto vse: “Provociranje na tisti tekmi pred štirimi leti je bilo načrtovano, ni bilo plod čustev ob doseženem golu. Če nekoga dražiš, potem moraš biti pripravljen na vse in tistega v Rusiji nihče ni pozabil. Obstaja lep rek: vedno nanese tako, da se v življenju srečaš dvakrat.”

Sam se ne bi “šparal”

Kuzmanović, ki se je rodil v švicarskem mestecu Thun, kot profesionalni nogometaš pa med drugim zastopal Fiorentino, Inter, Udinese in Basel, pa napoveduje nekoliko bolj grobo igro srbske reprezentance.

“Če bi bil še zmeraj aktiven nogometaš, ne bi varčeval z grobostjo, upam pa, da bodo moji rojaki ostali mirni. To bo izjemno čustveno nabita in kakovostna tekma,” je sklenil 35-letni Kuzmanović.

Afera ‘Vlahović’

V srbski javnosti so se pred tekmo generacije za Srbijo pojavila namigovanja o tem, da naj bi 22-letni napadalec Dušan Vlahović spal z dekletom rezervnega vratarja Predraga Rajkovića, kar je menda poskrbelo za načete odnose v slačilnici “orlov”. Toda napadalec Juventusa je na današnji novinarski konferenci zbrane pomiril: “To so nesmisli, s katerimi se ukvarjajo obremenjeni ljudje, ki v življenju očitno nimajo pametnejšega dela. Vzdušje še nikoli ni bilo boljše”

Komentari

Vaš komentar