Eden Hazard odločno zanikal govorice

Katar 2022 29. Nov 202214:47
Eden Hazard
Foto: Profimedia

Po senzacionalnem porazu proti Maroku so se v medijih pojavile govorice, da v belgijski reprezentanci prav nič ne "štima". Pisalo se je, da mnogi med sabo ne govorijo, kot tudi to, da je v garderobi prišlo do pretepa.

Belgija na svetovnem prvenstvu v Katarju niti približno ne blesti, je daleč od forme, ki smo jo pri njej navajeni. Z veliko sreče je sicer premagala Kanado, na drugi tekmi pa z 0:2 klonili proti Maroku. Rdeče vrage za konec čaka še obračun z vse boljšo Hrvaško.

Njen nastop v izločilnih bojih je pod velikim vprašanjem, a kapetan Belgije Eden Hazard miri svoje navijače. “Po porazu proti Maroku se seveda nismo smejali. Ni zabavno izgubiti. Upamo, da se bomo spet smejali po Hrvaški. To je zame eno najtežjih let v reprezentanci. Vsi veliko pričakujejo od nas. Smo v težkem položaju, a moramo pokazati, da smo še vedno odlična ekipa,” je na izredni novinarski konferenci dejal belgijski kapetan, ki je odločen, da četrtkov obračun proti Hrvaški ne bo njegov zadnji v reprezentančnem dresu.

“Nisem neumen, da bi se tepel z njim”

Hazard je odgovoril tudi na vprašanje, če si je po tekmi z Marokom res skočil v lase z branilcem Janom Vertonghnom. “Nikakor, to ni res. Nikoli se ne bi boril z njim, saj nisem neumen, je precej višji od mene,” je v smehu povedal Hazard in nato še dodal, da je v ekipi dobro vzdušje: “Dobro se razumemo, včeraj smo se dobro pogovorili. Res sem rekel, da so naši branilci prepočasni. Ampak to je bila šala, takšen sem, rad se šalim, moji soigralci tudi.”

Eden Hazard
Foto: Profimedia

Hrvatom zadostuje remi, za Belgijce bo najbrž premalo

V skupini F vodi Hrvaška s štirimi točkami, enako število točko ima tudi Maroko, Belgijci so na tretjem mestu s tremi točkami. Kanada je brez točk že odpisana, lahko pa vseeno še vpliva na lestvico.

Hrvaški za napredovanje v izločilne boje zadostuje že remi, medtem ko Belgija ob nedoločenem izidu potrebovala pomoč Kanade. Belgijce zagotovo v izločilne boje pelje zmaga, a do te z igro, ki so jo kazali do zdaj, zagotovo ne bodo prišli. Aktualni svetovni podprvaki imajo predobro ekipo.

Komentari

Vaš komentar