Eksplozija čustev: na ulicah navijačev za vso Slovenijo

Katar 2022 19. Dec 202211:58 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Rodrigo Abd via Guliver

Argentina slavi. Buenos Aires gori. Gavči so po 36 letih vendarle dočakali nov, že tretji svetovni naslov v zgodovini. Skozi fotografije in videe smo skušali zajeti vsa čustva, ki so v nedeljo preplavila ta južnoameriški narod, kjer je nogomet več kot le igra.

Za eksplozijo čustev je z uspešno izvedeno enajstmetrovko, ki je odločila loterijo z bele točke, poskrbel Gonzalo Montiel. Trenutek odločitve je izjemno ujel kolesar v Buenos Airesu med vožnjo proti glavni aveniji, kjer se je nato zbrala večmilijonska množica ljudi.

Kot si lahko predstavljate, je izjemno doživeto dogajanje pospremil tudi argentinski komentator Andres Cantor, sicer rojen prav v Buenos Airesu. Med vzkliki “Argentina je svetovni prvak” so ga povsem prevzela čustva, bil je na robu joka in objemal svojega komentatorskega kolega.

Nepregledna množica navijačev

Po neuradnih informacijah se je v argentinski prestolnici na aveniji 9. julija, ki jo obeležuje tudi 67 metrov visok obelisk, trlo približno dva milijona ljudi. Torej za vso Slovenijo. Naslednji video prikazuje pospešeni posnetek (t.i. timelaps) zbiranja navijačev.

Pogled iz zraka na avenijo v središču Buenos Airesa. Prestolnica Argentine ima sicer po zadnjih podatkih na širšem območju 15 milijonov prebivalcev.

Foto: Guliverimage
Foto: AP Photo/Rodrigo Abd via Guliver
Foto: REUTERS/Agustin Marcarian via Guliver

Posnetek, ki naježi kožo

Še bolj spektakularen je video, ki je nastal z uporabo drona in je na spletu nemudoma postal viralen. Ustvaril ga je filmski ustvarjalec Ale Petra.

Potem, ko se je dan počasi prevesil v noč, so prizori spominjali na proslavljanje novega leta. Rajanje na ulicah in ognjemet, ki razsvetljuje nebo.

Foto: AP Photo/Rodrigo Abd via Guliver
Foto: AP Photo/Rodrigo Abd via Guliver
Foto: Guliverimage

Kdaj se vračajo nogometaši?

Za zdaj sicer ni uradne informacije, kdaj točno naj bi se argentinska reprezentanca vrnila domov. Neuradno naj bi si želeli vrniti čim prej, morda prispejo že v ponedeljkovih večernih urah. Let iz Dohe v Buenos Aires je sicer zelo dolg in traja več kot 20 ur.

Lahko si le predstavljamo, kako bo na ulicah, ko bodo svetovnim prvakom pripravili sprejem. Pozor, proslaviti morajo še lansko slavje na Copa Ameriki, ki ga zaradi pandemije niso uspeli …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!