Francozi želijo pojasnilo glede razveljavljenega zadetka

Katar 2022 1. Dec 202211:28
Antoine Griezmann je ostal brez svojega zadetka proti Tuniziji. Foto: guliverimage

Francoska nogometna zveza (FFF) bo danes uradno vložila protest zaradi razveljavljenega zadetka ob porazu proti Tuniziji (0:1) na svetovnem prvenstvu v Katarju. Razlog za to odločitev je posredovanje Vara po zadnjem pisku novozelandskega sodnika Matta Congerja.

Novozelandski delivec pravice je namreč po izenačenju Antoina Griezmanna piskal konec srečanja, šele kasneje pa so posredovali sodniki iz sobe za Var. Conger je zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavil, nato pa odločil, da morata reprezentanci odigrati še nekaj sekund tekme.

FFF je v izjavi sporočila, da razveljavitev zadetka ni bila v skladu s pravili. Zveza trenutno še ureja protest, ki ga mora vložiti v roku 24 ur po koncu dvoboja, torej danes do okoli 18. ure.

Selektor francoske izbrane vrste Didier Deschamps je na tiskovni konferenci po porazu izrazil dvom glede spoštovanja pravil. “Ne poznam vseh pravil. Ampak sodnik je zapiskal konec tekme, potem pa je posredoval Var. Nisem vedel, da je to dovoljeno. Ste vedeli vi?” je kot citira dpa Deschamps spraševal predstavnike medijev.

Pri razpletu skupine D razveljavljeni zadetek ni pustil posledic, saj je Francija s šestimi točkami zaradi boljše razlike v golih zasedla prvo mesto pred Avstralijo. V osmini finala se bodo galski petelini pomerili s Poljsko.

Komentari

Vaš komentar