Iz hrvaškega tabora v en glas: Vse bolj diši po Rusiji!

Katar 2022 5. Dec 202219:55
Foto: Guliverimage

Če kdo, potem znajo Hrvati hitro zanetiti nogometno evforijo. Če so po napredovanju iz skupinskega dela vse skupaj napovedovali še malce bolj po tiho, so po napredovanju proti Japoncem v en glas poudarjali, da je zdaj mogoče vse in da se ne bodo ustrašili niti velike Brazilije.

“Čestitati moram svojim fantom. To je zgodovinski rezultat. Odigrali smo dobro in borbeno, ni mala stvar biti med osmimi najboljšimi reprezentancami sveta. Prve pol ure tekme smo imeli nadzor, nato pa smo sami sebe spravili v težave. Japonci so nas v drugem polčasu podcenili in to je bila njihova napaka. Mislili so, da bo šlo zlahka. A nikoli ne podcenjujte Hrvatov. Naši igralci so odigrali sijajno tekmo proti nasprotniku, ki je premagal tako Nemčijo kot tudi Španijo,” je prve misli po tekmi strnil hrvaški selektor Zlatko Dalić.

Foto: Guliverimage

Modrić: Znova smo pokazali karakter

Prvi mož hrvaške nogometne stroke je v podaljšku povlekel pogumno potezo in iz igre potegnil alfo in omego igre “vatrenih” Luko Modrića. Veteran madridskega Reala je takoj po tekme razmišljal o tem, da so takšni obračuni zdaj že zaščitni znak naših južnih sosedov.

“Mi na moremo brez drame. Srečni smo, da smo se uvrstili naprej. Japonci so zares neugodni, so odlični tekači. V prvem polčasu žal nismo izkoristili svojih priložnosti, a smo znova pokazali karakter in prišli do enajstmetrovk, kjer je “Livi” (Dominik Livaković, op. a.) danes delal čudeže. Za nami je težka tekma, ki nas je izčrpala. Vse skupaj vse bolj spominja na Rusijo. Ne glede na to, s kom bomo igrali, komaj čakamo naslednjo tekmo, verjamem, da bomo na njej še boljši kot danes,” je prepričan hrvaški kapetan.

Foto: Guliverimage

Vlasić: Ko vratar brani tri enajstmetrovke, ne moreš izgubiti

Nikola Vlašić je tokrat sijajno opravil vlogo prvega izvajalca enajstmetrovk v hrvaški izbrani vrsti in v loteriji kazenskih strelov tlakoval pot do končnega slavja naših južnih sosedov.

“Ta tekma je pokazala, kakšna ekipa smo in kako dihamo drug za drugega. Trenirali smo enajstmetrovke, ko vratar brani kar tri, takrat ne moreš izgubiti. Namučili so nas Japonci, a vedeli smo, kakšne so njihove prednosti in slabosti. S kom bomo igrali v četrtfinalu? Mislim, da bodo Brazilci slavili, a vse je mogoče. Mi bodo še naprej rušili vse pred sabo in dali vse od sebe,” po tekmi poudarja hrvaški vezist.