Kek se je naježil in snel kapo

Katar 2022 17. Dec 202220:33 1 komentar
Foto: Guliverimage

Pohvale na račun Hrvaške, ki je na svetovnem prvenstvu v Katarju zasedla tretje mesto, dežujejo z vseh strani. Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v zapisu za hrvaški Index izrazil čestitke in priznal, da se mu je ob predstavah kockastih naježila koža.

“To je krona še enega podviga, ki bo šel v zgodovino hrvaškega športa. Hrvaška je zasluženo slavila v težki tekmi, sploh z mentalne strani. Čestitke vsem igralcem, selektorju, njegovemu strokovnemu štabu in predsedniku zveze (HNS) Marijanu Kustiću,” je po zmagi nad Marokom (2:1) v tekmi za tretje mesto SP 2022 na Indexu zapisal slovenski selektor Matjaž Kek.

“Kar je Hrvaška znova naredila, je nepredstavljivo. Ta generacija se je postavila ob bok tistima dvema, ki sta pred njo osvojili medalji. Ko govorimo o tem, se kar naježim … Hrvaška ima v 24 letih tri kolajne s svetovnih prvenstev v nogometu. Nekaj veličastnega, nekaj za poklon,” je nadaljeval Mariborčan, ki je na spletni strani med mundialom deloval kot strokovni komentator.

“To ni slučajno. Enkrat se lahko zgodi, trikrat pač ne. Res genialno. Zdaj morajo delati in nadaljevati v takem slogu, saj je Hrvaška velesila in ne bi se čudil, če bi se taki trenutki ponavljali. Po Braziliji je vladala evforija, po Argenitni je bila cela Hrvaška žalostna. Danes pa se je ekipa vrnila na igrišče in odigrala zelo težko tekmo. Ekipa je pokazala mentalno moč, karakter in odločnosti. Ljudje moji, kapo dol Hrvaški. Vsaka odločitev selektorja Dalića je imela smisel,” s pohvalami na račun južnih sosedov ni skoparil Kek.

Foto: Guliverimage

Luka je vzor

Selektor Slovenije, ki je pod njegovim vodstvom Hrvaško v kvalifikacijah za Katar celo premagala (24. marca lani je bilo v Stožicah 1:0 za domače), je nekaj besed nezadovoljstva namenil le glavnemu sodniku tekme, povsem pa je bil navdušen nad hrvaškim kapetanom Luko Modrićem.

“Ko vidite, kako teče in kako se trudi ter koliko daje ekipi, takrat moštvo ne more drugega, kot da mu sledi. Luka je še enkrat pokazal, da je čudežen kapetan čudežne ekipe. Ljudje, vsa čast,” je dodal Kek.

Foto: Guliverimage

Ni še konec

Luka Modrić je takoj po tekmi povedal: “Naredili smo nekaj res velikega za hrvaški nogomet. Hoteli smo zlato. Bili smo blizu. Ponosni smo lahko na našo igro in domov se vračamo kot zmagovalci. Verjamem, da nas bodo ljudje na Hrvaškem lepo sprejeli in da se bomo skupaj še enkrat veselili,” je člana madridskega Reala navajal Jutarnji list.

“Uspehi z reprezentanco so zame nekaj posebnega in delajo me srečnega. Zelo smo napredovali kot ekipa. Hrvaška ni čudo, ki se zgodi vsakih 20 let. Nismo neke črne ovce, temveč velesila v nogometu. Mladi igralci so v zadnjih letih pokazali kakovost in v ekipo vnesli energijo. Prihodnost hrvaškega nogometa je svetla,” je dodal Modrić, ki je potrdil, da bo za Hrvaško še naprej igral v ligi narodov. “Potem pa bomo videli, kako naprej,” pravi hrvaški kapetan.

Po poročanju dnevnika.hr se bo hrvaška reprezentanca v domovino vrnila v nedeljo okoli 17. ure, sprejem na trgu Bana Jelačića pa je predviden od 18.30 dalje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje