Le dva dni pred začetkom nov udarec za navijače v Katarju

Katar 2022 18. Nov 202211:18 5 komentarjev
Foto: Profimedia

Prodaja alkohola v času tekem nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju ostaja sporno vprašanje. Približno 48 ur pred uvodno tekmo se obeta nova prelomnica, ki bo imela posledice predvsem za navijače. Po poročanju medijev želi Katar uveljaviti popolno prepoved točenja piva okoli stadionov.

Strategijo strežbe alkohola naj bi znova spremenili in na območjih osmih stadionov svetovnega prvenstva med igrami ne bodo prodajali piva, poroča britanski časnik Times.

Odločitev naj bi bila torej uradna približno 48 ur pred uvodno tekmo mundiala med Katarjem in Ekvadorjem.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in katarski organizacijski odbor zapisov v medijih za zdaj nista komentirala.

Nedavno so potekale razprave o alkoholu, ki bo na voljo na turnirju. Po poročanju medijev so Katarci prodajne stojnice za pivo, ki so že bile postavljene po osmih stadionih, v začetku tedna razstavili in jih na novo postavili drugje.

V skladu s tem si gostitelji prizadevajo za popolno prepoved alkohola, medtem ko sta Fifa in njen sponzor piva Budweiser temu nasprotovala. Fifa je za zdaj zavrnila poročanje medijev o spremembi glede točenja alkohola.

Britanski časnik Times pa vztraja, da so v sporu okoli tega za zdaj prevladali Katarci s svojo strogo držo.

Doslej je veljalo, da bodo navijači med tekmami SP med 20. novembrom in 18. decembrom lahko kupovali alkoholno pivo v določenih conah znotraj območij stadionov – vendar ne neposredno v arenah in le pred in po tekmah. Na stadionih bodo sicer točili brezalkoholno pivo. Zvečer je strežba alkohola dovoljena tudi na uradnem festivalu navijačev v središču Dohe.

Alkohol v Katarju ni popolnoma prepovedan, ampak ga strežejo le v zelo omejenem obsegu, na primer v barih ali restavracijah v nekaterih hotelih. Tujci, ki imajo dovoljenje za bivanje v Katarju, ga lahko kupijo tudi v trgovini, vendar morajo biti starejši od 21 let in za to potrebujejo posebno dovoljenje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje