Najprej premagali Nemčijo, nato počistili za seboj

Katar 2022 24. Nov 202210:13 1 komentar
Foto: guliverimage

Japonska reprezentanca je na mundialu v Katarju poskrbela za novo veliko presenečenje. Z 2:1 je premagala Nemčijo. Japonci niso navdušili le na igrišču, ampak tudi ob njem. Po tekmi so namreč navijači pospravili tribune, nogometaši pa svojo slačilnico.

Po veliki zmagi proti Nemčiji je japonska nogometna reprezentanca naredila lep korak proti napredovanju v izločilne boje svetovnega prvenstva. Junaka zmage sta z zadetkoma bila Ritsu Doan in Takuma Asano.  A pot je še dolga. Čakata jih še tekmi s Kostariko in Španijo.

Japonci so vseeno na včerajšnji tekmi proti Nemcem pustili izjemen vtis. Tako na igrišču, kot tudi ob njem. Po tekmi so namreč navijači ostali na tribunah stadiona in organizatorjem pomagali počistiti odpadke na stadionu Khalifa International v Dohi.

Eden od navijačev je po tekmi povedaL: “Kar mislite, da je nekaj posebnega, je za nas povsem vsakdanje.” Dodal je: “Morali smo čistiti naše sobe, stranišča, učilnice v šolah. Ko odrasteš, to postane del tebe.”

Tudi nogometaši so se pridružili lepi gesti navijačev in za seboj počistili slačilnico, ki so jo uporabljali.

Japonske nogometaše naslednja tekma svetovnega prvenstva čaka v nedeljo, ko bodo igrali proti Kostariki. Nato bodo v četrtek zaigrali še proti Španiji, ki je prvo tekmo proti Kostariki dobila s kar 7:0.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje