Tragična smrt najstnika na navijaških izgredih v Franciji

Katar 2022 15. Dec 20229:30 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Benoit Tessier. via Guliverimage

Po polfinalni tekmi med Maročani in Francozi, ki so jo z 2:0 dobili slednji, se je pestro dogajanje preselilo na francoske ulice. V številnih francoskih mestih je prišlo do fizičnih spopadov med francoskimi in maroškimi navijači, končalo pa se je tragično.

Iz Pariza, Nice in Montpelliera poročajo o hudih spopadih navijaških skupin. V francoski prestolnici je navijaško množico morala razgnati policija, na Elizejskih poljanah je namreč prišlo do spopadov izgrednikov. V Montpellierju pa je umrl 14-letnik.

Med slavjem francoskih navijačev ga je namreč zbil avto in ga smrtno poškodoval. Kot poročajo iz Montpellierja, je avtomobil v sredo zvečer z vso silo trčil v mladostnika, ob tem pa je voznik pobegnil. Policija je kasneje avto našla zapuščen v bližini kraja nesreče in ga zasegla.

Posnetek, ki se je razširil po družbenih omrežjih, prikazuje, kako so se maroški navijači približali enemu izmed avtomobilov na cesti, iz njegove avta strgali francosko zastavo, voznik pa se je zapodil v množico in smrtno poškodoval najstnika.

Do napete situacije je prišlo tudi v Lyonu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kot poroča časnik Nice-Matin, je prišlo tudi do spopadov med navijači in policijo tudi v Nici in Cannesu. V Parizu je policija aretirala več kot sto ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!