Težke obtožbe na račun Messija

Katar 2022 23. Nov 20229:37 0 komentarjev
Lionel Messi bo spet v središču svetovne pozornosti. FOTO: Profimedia

Poraz Argentine, ki so jo mnogi še pred začetkom SP Katar 2022 videli z lovoriko v rokah, še vedno odmeva. Vsi se sprašujejo, kako je mogoče, da so Gavči, ki pred tem niso izgubili tri leta in pol, klonili ravno proti Savdski Arabiji (1:2).

Argentina je kot prva poskrbela za veliko senzacijo v Katarju. Vsi si pričakovali, da bodo Gavči napolnili mrežo Savdske Arabije, a zgodilo se je nekaj, kar ni predvidel nihče. Lionel Messi je prvem polčasu izkoristil enajstmetrovko, na začetku drugega polčasa pa so Arabci prišli do preobrata, v le petih minutah zabili dvakrat in povedli. Gavči se niso več vrnili in svetovno prvenstvo začeli s senzacionalnim porazom.

Razloge za poraz so iskali vsi, španski As pa je postregel s šokantnim zapisom, ki meče črno luč na prvega zvezdnika Argentincev. “Šokantna zmaga Savdijcev v nas poraja številna vprašanja. Ne samo to, kako je lahko Argentina izgubila proti drugi najcenejši ekipi na turnirju, ampak tudi to, kako so lahko Savdijci končali niz 36 tekem neporaženosti Argentine, ki bi morala zmagati prvenstvo. Vse to kaže, da je Messi promotor Savdske Arabije,” piše AS.

Podpisal milijonski posel?

V nadaljevanju navajajo, da je prvi zvezdnik Argentine z Arabci podpisal milijonski posel, vse za promocije države, ki si želi v prihodnosti organizirati svetovno prvenstvo.

V zapisu so šli tudi tako daleč, da so zapisali, da bo Messi v zameno za milijone pomagal oprati slabo mnenje o tej zalivski državi. “Veliko denarja bo šlo za marketing in pranje črnega madeža, ki se je v zadnjih letih prijel Savdsko Arabijo. Na dnevi bazi se kršijo človekove pravice, ljudje še niso pozabili smrti novinarja in kolumnista Jamala Khashoggija, kršijo se pravice žensk in gibanja LGBT ter preganja vseh, ki se ne strinjajo s prvim človekom države Mohammedom bin Salmanom,” so dodali.

Frustracije Lionela Messija na tekmi proti Savdski Arabiji. FOTO: Guliverimages.

Zanimivo je, da se govori, da se bodo v boj za organizacijo 2030 potegovali tudi Argentinci, Paragvajci, Čile in Urugvaj. Vložili naj bi skupno kandidaturo, a Messi zaradi dogovora z Arabci ne bo del te južnoameriške zgodbe, ampak bo naredil vse, da prvenstvo dobi monarhija, še piše AS.

Tekst lahko razumemo na več načinov, morda je tudi kaj res, a v motivacijo Messija, ki je vedno trdil, da bi vse lovorike z Barcelono zamenjal za eno z Argentino, je res težko podvomiti. Konec koncev prvenstva še ni konec, Gavči imajo še vedno prav vse v svojih rokah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!