V Franciji bo za varnost skrbelo kar 14 tisoč policistov

Katar 2022 16. Dec 202213:29 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Približno 14 tisoč pripadnikov francoskih policijskih sil bo v nedeljo po vsej Franciji skrbelo za varnost, ko se bo francoska nogometna reprezentanca pomerila z Argentino v finalu svetovnega prvenstva. Število policistov in oceno varnostnega tveganja so danes predstavili francoski uradniki.

V varnostni operaciji, ki je bila javno predstavljena notranjemu ministru Geraldu Darmaninu, bo največja koncentracija policijskih sil v Parizu, kjer se v primeru zmage pričakuje velika množica ljudi.

Elizejske poljane, avenija v središču francoskega glavnega mesta, je bila prizorišče velikega praznovanja med prejšnjimi zmagami Francije na SP v letih 1998 in 2018. Pred štirimi leti je tam navijalo in plesalo 600.000 ljudi. Avenijo bodo v nedeljo zaprli za promet, v bližini pa bo 2750 policistov.

Smrt najstnika

Po tekmi z Marokom je bilo v Parizu aretiranih okoli 115 ljudi, spopadi pa so potekali tudi minulo soboto po zmagi Francije v četrtfinalu, ko je policija s solzivcem razgnala množico. Uvrstitev Francije v finale je zaznamovala tudi smrt 14-letnega dečka v mestu Montpellier na jugu Francije. Najstnika je zbil avto z navijači. Voznika, ki je bil udeležen v nesreči, policija še išče.

Foto: Guliverimage

Napeto že v soboto

Skupno 12.800 policistov bo v soboto napotenih na delovne in službene obveznosti v Franciji na tekmi za tretje mesto med Marokom in Hrvaško. V Franciji naj bi po nekaterih ocenah živelo vsaj dva milijona Maročanov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!