Negotova usoda Martina Milca

Nogomet 2. Dec 20239:00 0 komentarjev
Zadnjo tekmo je za NK Maribor odigral konec avgusta. Foto: Jure Banfi

Ko vsak teden pogledamo postavo NK Maribor za tekme v Prvi ligi Telemach, v njej zadnjih nekaj mesecev vselej manjka predvsem eno ime. Martin Milec. Kapetan Maribora se namreč bori z neugodno poškodbo hrbta, zaradi katere je leto 2023 zanj zaključeno.

Na koledarju je bil 26. avgust, Ljudski vrt pa se je na tekmi z Domžalami poslavljal od ne preveč uspešnega poletja, v katerem so nogometaši Maribora po vse prej kot suverenih zmagah proti malteški Birkirkari in luksemburškemu Differdangeju izpadli v tretjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo proti Fenerbahčeju.

Fokus vijolic se je nato osredotočil na prvenstvo, v katerem so Mariborčani najprej trikrat zmagali, nato remizirali z Rogaško, tudi omenjenega 26. avgusta pa niso uspeli streti odpora Domžal (1:1). Hkrati je bila to zadnja tekma, ki jo je kot kapetan Maribora odigral Martin Milec. Skrivnostna poškodba hrbta ostaja njegova realnost še danes. Informacije o tem, kaj se dogaja z 32-letnikom, so bile skope.

Bolelo je tako močno, da se ni mogel sam niti obleči

V dneh pred večnim derbijem Martin Milec namesto na treningih čas preživlja na terapijah in vajah, ki mu pomagajo pri čim hitrejši sanaciji poškodbe. Vzel pa si je tudi čas za Sportklub in v daljšem pogovoru, ki ga bomo v celoti objavili jutri, razmišljal tudi o tem, kdaj ga lahko spet pričakujemo na zelenicah.

“V zadnjih letih sem imel precej smole s poškodbami. Vse tri večje poškodbe so se zgodile v približno istem času, torej poleti, ko je ritem tekem najbolj naporen. Zakaj se je to zgodilo, ne vem. Prve tedne po poškodbi me je res močno bolelo. Vsako jutro me je bolelo tako zelo, da mi je morala hčerka pomagati pri oblačenju, ker se nisem mogel skloniti,” priznava kapetan NK Maribor.

Foto: Jure Banfi

In dodaja.

“Potem je šlo na bolje, naredil sem nekaj tekalnih treningov, nato pa me je znova zgrabila bolečina in spet sem se moral ustaviti. Iskreno, natančnega datuma vrnitve ne morem napovedati. Delam terapije in vaje, da bi bil čim prej nazaj. Res si želim igrati, sploh ker vidim, da ekipa ni v najboljši situaciji. Ko je najtežje, bi najraje igral. Rad bi bil z njimi. Upam in želim si, da bom po novem letu začel prihajati nazaj v trenažni proces.”

Intervju z Martinom Milcem, v katerem je med drugim iskreno priznal, da je v času tokratne poškodbe prvič razmišljal tudi o koncu kariere, hkrati pa nam razkril tudi, kakšna je situacija s podaljšanjem pogodbe, ki ga z vijolicami veže le še do konca letošnje sezone, si boste lahko na Sportklubu prebrali jutri.

Foto: Jure Banfi

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!