Britanska ekipa Rogliča snubi tudi z brezplačnim pivom

Kolesarstvo 2. Okt 202315:56 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: profimedia

Britanska kontinentalna ekipa Saint Piran je naslednje moštvo, ki se je ogrelo za usluge slovenskega kolesarja Primoža Rogliča. 33-letnika želijo premamiti z zastonj pivom in sprehodi po obali, poroča kolesarski portal Cycling Weekly.

Ekipa Saint Piran Primožu Rogliču obljublja toliko piva, kot ga lahko spije. Ob tem ga Britanci vabijo tudi s kuliso pokrajine Cornish.

Primož Roglič je namreč potrdil, da po osmih sezonah zapušča ekipo Jumbo-Visma, njegova nova destinacija še ni povsem znana. Zanj se med drugim zanimajo Ineos, Bora – Hansgrohe, Lidl-Trek, Movistar in Jayco AlUla.

“Vsi gremo čez obdobja sprememb v naših življenjih. Naj ti olajšamo pomembno odločitev, Saint Piran je ekipa zate,” se glasi sporočilo moštva.

Direktor ekipe Ricci Pascoe je za Cycling Weekly potrdil zanimanje, o prestopu se je že pogovarjal s kapetanom moštva Alexom Richardsonom, ki bi Rogliču z veseljem prepustil mesto vodje. “Samo predstavljaj si svoje počitnice na plažah pokrajine Cornish in neomejeno količino piva.” 

Roglič naj bi v novi ekipi zaslužil kar šest milijonov evrov na sezono, Pascoe priznava, da je to “zares precej piva”.