Gaudu v slogu Rogliča speljal zmago van Aertu

Kolesarstvo 7. Jun 202217:06 > 18:10 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Francoz David Gaudu je dobil dramatičen zaključek tretje, 169 kilometrov dolge prve gorske etape kolesarske dirke Criterium du Dauphine. Kolesar ekipe Groupama-FDJ je praktično na ciljni črti prehitel prvega favorita Belgijca Wouta Van Aerta, ki je začel sprint prezgodaj, prav tako pa se je prehitro veselil zmage in dvignil roke.

Sicer pa je imel van Aert v etapi s tremi kategoriziranimi vzponi odlično pomoč kolegov iz ekipe Jumbo-Visma. Tudi Primoža Rogliča, za katerega je bilo videti, da ima moč tudi za napad in etapno zmago, toda ekipa je stavila na boljšega sprinterja in zaradi tega na koncu tudi ostala brez etapne zmage. Roglič je sicer v etapi prišel na cilj v času zmagovalca, zasedel pa je 12. mesto.

Se je pa ekipa Jumbo Visme lahko veselila vnovičnega prevzema skupnega vodstva, Van Aert ima pred četrtkovim kronometrom pet sekund prednosti pred Gaudujem, Roglič pa na osmem mestu zaostaja 16 sekund. Vodilni po dveh etapah Francoz Alexis Vuillermoz je namreč zaostal na zaključnem, 6,2 kilometra dolgem vzponu druge kategorije na Chastreix-Sanc.

Van Aert želi napako popraviti že jutri

“Sram me je. Ekipa je ves dan trdo delala, na koncu pa sem vse pokvaril. Prepozno sem videl, da je Gaudu na moje desni strani hiter. Mislil sem, da bom zmagal, a sem takoj dojel, da sem izgubil. Upam, da bom napako popravil jutri. Verjamem, da imam noge tudi za zmago v kronometru,” je bil razočaran, a hkrati optimističen Van Aert, trenutno najbrž najbolj kompleten kolesar v karavani, saj je močan v sprintih, gorskih etapah in kronometru.