Jonas Vingegaard razmišlja, da bi posnemal Tadeja Pogačarja

Kolesarstvo 31. Dec 20238:38 0 komentarjev
Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Odločitev Tadeja Pogačarja, da v sezoni 2024 pred dirko po Franciji nastopi tudi na dirki po Italiji, je pri kolesarskih strokovnjakih dvignila marsikatero obrv. Je pa zaradi Slovenca o podobni potezi v prihodnosti začel razmišljati tudi Jonas Vingegaard.

Redko viden poskus kolesarja, da v eni sezoni dirka na skupno razvrstitev tako na Giru kot na Touru, bo v letu 2024 prvič v karieri preizkusil Tadej Pogačar. Zanj bo to debi na dirki po Italiji, v Franciji pa bo skušal nadaljevati vrhunski niz – na štirih Tourih je do zdaj dvakrat zmagal in bil še dvakrat drugi.

V zadnjih dveh izvedbah ga je premagal Jonas Vingegaard, čigar glavni cilj bo tudi v novi sezoni lov na rumeno majico. Kljub temu pa Danec ne izključuje, da bi v prihodnosti ponovil Pogačarjevo početje in tudi sam poskusil dvojček Giro-Tour.

“Čeprav bo Tadej vozil v Italiji, nanj še vedno gledamo kot na enega glavnih tekmecev. Da bi ga posnemal? Morda enkrat v prihodnosti. Odvisno je to od tega, kako se bosta v 2024 odvila Tour in Vuelta. Nazadnje na dirki po Španiji nisem bil ravno najboljši, bom videl, če mi tokrat uspe ponoviti uspeh iz Francije. Če mi bo, se bom kmalu pred Tourom preizkusil tudi na Giru,” je sporočil Vingegaard, ki do zdaj prav tako še ni nastopil na italijanski pentlji.

Že dvakrat pa je na nam najbližjem grandtouru tekmoval Remco Evenepoel. Belgijec bo 2024 debitiral na Touru, spopada z njim pa se veseli tudi Vingegaard. “Komaj čakam na to borbo, sploh, da se v Franciji spet soočiva tudi v kronometru. Na zadnji Vuelti me je premagal, a sam nisem bil na svojem nivoju. Zanimivo bo videti, če lahko tekmujem z njim v tej disciplini, ko sem na svojih 100 odstotkih.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!