Kuss ne paničari, Vingegaard (za zdaj) ne razmišlja o rdeči majici

Kolesarstvo 12. Sep 202319:30 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Sepp Kuss se je v zaključku 16. etape dirke po Španiji na zadnjem vzponu na Bejes prvič znašel v težavah. Američan je zaostal za moštvenim kolegom Jonasom Vingegaardom, v cilj pa je prišel še štiri sekunde za ostalimi favoriti. Čeprav je Danec povsem blizu skupnemu vodstvu, pa Vingegaard za zdaj ne razmišlja o rdeči majici.

“To je bil zelo eksploziven vzpon, vendar sem zadovoljen s tem, kako sem vozil in se ga držal,” je sprva dejal Kuss, ki je tako videl novo etapno zmago Vingegaarda.

Danec se je odločil za zgodnji napad in se dobro obdržal. “Načrt se je nekoliko spremenil. Tik pred strmim delom zadnjega vzpona je Jonas po radijski zvezi vprašal, ali lahko napade. To je bil zanj res dober trenutek.”

Vingegaard si je takoj ustvaril veliko prednosti. “Vsi so se zgolj gledali, sam pa je vozil super hitro. Bil je res neustavljiv. Zaradi tega je to super dan za ekipo,” je o etapnem rezultatu razmišljal Američan.

“Sam sem se počutil zelo dobro,” je dodal, čeprav v zadnjem strmem kilometru ni uspel dohajati Enrica Masa, Juana Ayusa, Aleksandra Vlasova in Primoža Rogliča. Kuss je za to četverico izgubil štiri sekunde, vendar se pred sredo, ko je na sporedu Angliru, ne boji. “Jutri je povsem drugačna zgodba. Moje noge so še vedno dobre in veselim se ga.”

Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Danec želel zmagati za najboljšega prijatelja

Vingegaard po koncu dirke ni želel govoriti o poteku etape. “Še posebej sem vesel, da sem danes zmagal, saj smo zjutraj dobili grozno novico,” je imel v mislih nesrečo Nathana Van Hooydoncka, ki so ga po prometni nesreči odpeljali v bolnišnico. Dolgo časa je vladala negotovost glede njegovega stanja, ki je bilo po navedbah policije kritično.

“Želel sem zmagati za svojega najboljšega prijatelja,” je dejal Danec. “Na srečo so novice o njem boljše, o njegovem stanju. To je veliko olajšanje zame in za ekipo. Upam, da bo kmalu okreval.”

Zmagovalec dirke po Franciji se je odločil za napad štiri kilometre pred ciljem. Posledično se je Vingegaard zdaj vodilnemu v skupni razvrstitvi približal na 29 sekund, vendar še ne želi razmišljati o tem, da bi jutri prevzel vodstvo na Angliru. “Ne vem … Želim uživati v tem trenutku in ne razmišljati o tem,” je sklenil zmagovalec 16. etape.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!