Majica državnega prvaka ostaja pri ekipi UAE Emirates

Kolesarstvo 23. Jun 202417:49 > 17:57 0 komentarjev
Domen Novak
Domen Novak. Foto: Aleš Fevžer

Domen Novak (UAE Emirates) je na cestni dirki osvojil naslov državnega prvaka. Skupaj z Galom Glivarjem sta uspela zlomiti Mateja Mohoriča.

Domen Novak je drugič osvojil naslov državnega prvaka na cestni dirki. Najboljši je bil že pred petimi leti, letos pa je v okrnjeni konkurenci še drugič oblekel slovenski dres.

Kmalu je bilo jasno, da bomo spremljali troboj za državni naslov. Ob Novaku sta bila še ekipni kolega Gal Glivar in Matej Mohorič (Bahrain – Victorious).

Novak in Glivar sta neprestano napadala Mohoriča, ki jima je vztrajno sledil. Odločilni trenutek pa je prišel dobrih deset kilometrov pred ciljem. Na vzponu na Grmado sta se otresla člana Bahraina, Novak pa se je nato sam odpeljal proti cilju. “Srebro” je pripadlo Glivarju, “bron” Mohoriču.

Slednjemu tako ni uspel dvojček državnih naslovov – v četrtek je bil najboljši na kronometru. Majica sicer ostaja pri ekipi UAE Emirates. Zadnje leto jo je nosil Pogačar.

Novak je za Televizijo Slovenija povedal: “Prišli smo z enim ciljem. Vmes se nisem najbolje počutil, a nato sem se vsak krog bolje. Glivar mi je narekoval tempo na klanec in nato sem šel na vse ali nič. Že Gal je naredil luknjo, jaz pa sem končal delo.” Ob tem je priznal: “Ta teden nisem veliko treniral, na pol sem bil bolan. Sem zadovoljen. Pika na i pred zadnjim ciljem sezone. Zdaj sledi počitek.”

Na DP sicer niso nastopili najboljši slovenski kolesarji Tadej Pogačar, Primož Roglič in Jan Tratnik.

Pred tem je naslov državne prvakinje ubranila Urška Žigart (Jayco AlUla).

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!