Mohoričevo moštvo znova obiskali policisti

Kolesarstvo 27. Jun 202218:51 > 19:00 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Le štiri dni pred začetkom Dirke po Franciji so domovanja ekipe Bahrain Victorious v Sloveniji, v Španiji in na Poljskem obiskali predstavniki Europola. Podobna zgodba se je zgodila že na lanskem Touru, ko so kolesarje in osebje preiskovali v Marseillu.

Takrat je bil namen preiskave: ugotoviti, ali se ekipa poslužuje uporabe prepovedanih substanc ali metod. In po skoraj enem letu preiskava ni končana, novo poglavje pa je dobila danes.

Po poročanju ciclo21.com so uradniki Europola (agencije, v kateri združene delujejo nacionalne policije Evropske unije) danes obiskali dom menedžerja ekipe, Slovenca Milana Eržena, poljskega zdravnika Piotra Kosielskega in francoskega fizioterapevta Baranbeja Moulina. Zaenkrat še ni jasno, kaj so odkrili na domovanju teh treh pomembnih članov Bahraina Victoriousa, prav tako pa še ni znano, če trojici grozijo morebitne tožbe.

To je za azijsko ekipo, v kateri deluje veliko Slovencev, že drugi takšen ‘obisk’ policistov, enako se je zgodilo na lanskem Touru, ko so policisti Mateja Mohoriča in druščino presenetili v hotelu.

“Želijo uničiti ugled”

“Nekatere kolesarje in člane naše ekipe je danes, pred odhodom na Tour de France, obiskala policija. Ekipa Bahrain Victoriousa je vedno delovala skladno z najvišjimi standardi profesionalnega športa. Moštvo konstruktivno sodeluje v vseh procesih z najvišjimi institucijami. Preiskava, ki se je začela lani in ni prinesla nobenih dokazov o kakršnem koli kršenju pravil, se nadaljuje tik pred začetkom najbolj pomembne dirke v kolesarskem svetu. S tem se želi škodovati ugledu naše ekipe in njenih članov. Glede na časovnico celotnega dogajanja, verjamemo, da gre za namerno škodovanje,” so v prvem odzivu zapisali pri rdeče-črnih.

“Vse skupaj se je začelo po lanskih uspehih na Dirki po Franciji, ko smo bili edina ekipa, ki so jo preiskovali. Vse do danes pa nismo dobili nobenih informacij, kaj je v vsem tem času odkrila pisarna tožilca iz Marseilla. Večkrat smo zaprosili za skupek dokazov ali informacij, kakšen je status te raziskave, a neuspešno,” so še dodali.

Barve Bahrain-Victoriousa na prihajajočem Touru bosta zastopala dva SlovencaMatej Mohorič in Jan Tratnik, v osmerici pa so še Damiano Caruso, Jack Haig, Dylan Teuns, Kamil Gradek, Luis Leon Sanchez in Fred Wright.

Letošnjo Dirko po Franciji bomo podrobno spremljali tudi na naši spletni strani. Poleg vseh tematskih člankov, ki jih lahko dnevno pričakujete do petkovega starta, in spremljanja vseh etap v živo, za tiste, ki jim kolesarstvo ni najbolj poznano, pripravljamo rubriko ABC Toura. V njem bomo odgovarjali na najbolj preprosta vprašanja o dirki leta.

Vsak dan po etapi pa bomo s pomočjo kolesarskega strokovnjaka pripravili še pregled dneva in napoved naslednjega v rubriki Čez balanco. V njej bodo izmenično sodelovali Miha Koncilija, Valter Bonča, Marko Kump, Uroš Murn, Gorazd Penko in Janez Brajkovič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!