Monika Hrastnik za malenkost ob zmagovalni oder

Kolesarstvo 9. Jul 202215:47 > 15:47
Foto: Guliverimage

Najboljša slovenska gorska kolesarka v spustu Monika Hrastnik je na četrti tekmi svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju zasedla četrto mesto. Prepričljivo najboljša je bila Francozinja Myriam Nicole.

Osemindvajsetletnica iz Lepe Njive je bila že v petkovi razvrstitveni vožnji tretja, danes pa je za malenkost zaostala za zmagovalnim odrom, prvim po lanskem juniju v avstrijskem Leogangu.

Dvakratna zaporedna evropska prvakinja je za tretjim mestom, ki ga je zasedla Italijanka Eleonora Farina, zaostala za 1,8 sekunde. Precej hitrejši pa sta bili zmagovalka Nicolova in vodilna v skupnem seštevku, Švicarka Camille Balanche. Slednja je za Francozinjo zaostala štiri sekunde in pol, a imela hkrati štiri sekunde naskoka pred Farino.

Poskočila za eno mesto

V skupnem seštevku je Balancheva ohranila 100 točk naskoka pred Nicolovo, Hrastnikova pa je s šestega napredovala na peto mesto. V tej sezoni je bila 28-letnica v francoskem Lurdu deveta, v Fort Williamu na Škotskem enajsta ter v avstrijskem Leogangu peta. Pred dvema tednoma je v Mariboru ubranila naslov evropske prvakinje.

Trenutno v Lenzerheideju poteka še moška preizkušnja v spustu, na njej pa ni slovenskih predstavnikov. Žak Gomilšček je izpadel v petkovih kvalifikacijah, Jure Žabjek pa ni startal.

V nedeljo se bo program tekmovanj v Švici zaključil z obema preizkušnjama v olimpijskem krosu. Nastopila bo tudi Tanja Žakelj.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje