Na olimpijskih igrah brez rumene majice?

Kolesarstvo 18. Nov 20239:56 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Foto: ASO/Pauline Ballet

Danec Jonas Vingegaard, en najboljših kolesarjev na svetu, ne bo presenečen, če ne bo izbran v dansko reprezentanco za olimpijske igre.

“Ko so na voljo samo štiri mesta, ni nič zagotovljeno,” je povedal Jonas Vingegaard, ki ga v prihajajoči sezoni, poleg dirke po Franciji, zanima predvsem svetovno prvenstvo. Ob tem je dodal, da dvomi, da bo izbran v olimpijsko ekipo.

“Upam, da bom v Parizu, a ne bom presenečen, če ne bom,” je dejal Danec. “Pogovarjal sem se s selektorjem, ki mi ni ničesar zagotovil. Olimpijska trasa mu namreč ne odgovarja najbolj.

Vingegaard, kot vsak vrhunski športnik, dodaja: “Sanjam o nastopu na olimpijskih igrah. A v Parizu mi trasa ne leži. Na Danskem imamo ogromno odličnih kolesarjev, ki se borijo za štiri mesta.” V Parizu bo zlato iz Tokia branil Ekvadorec Richard Carapaz. Tadej Pogačar je takrat na cestni dirki osvojil bron, Primož Roglič pa se je na kronometru povzpel na “vrh sveta”.

Izjemno zanimiv pa bo tudi boj za mavrično majico svetovnega prvaka, kjer bo med glavnimi favoriti Tadej Pogačar. Tudi Vingegaard z navdušenjem pogleduje proti proti v Švici: “Mislim, da bom nastopil v Zürichu na svetovnem prvenstvu. Zame je to bolj varna izbira. Nastopi lahko več kolesarjev, tudi trasa pa mi bolj ustreza.”

Vingegaard bo na Touru nesporni kapetan Jumbo-Visme. Njegov dozdajšnji sotekmovalec Primož Roglič se je namreč preselil v nemško Boro-Hansgrohe. Če bo šlo vse posreči, bomo spremljali izjemen četveroboj Vingegaarda, Rogliča, Tadeja Pogačarja in Remca Evenepoela, četverici pa se seveda lahko pridruži še kdo.