Uradno: Nov odmeven odhod iz nekdanje Rogličeve ekipe

Kolesarstvo 3. Apr 20247:58 > 13:47 0 komentarjev
Visma
Foto: Profimedia

Potem ko je nekdanjo Jumbo-Vismo ob koncu lanske sezone zapustil slovenski šampion Primož Roglič, se zdaj v vrstah Nizozemcev pripravlja nov odhod. Rumeno-črne bo po koncu sezone zapustil tvorec največjih uspehov Merijn Zeeman.

Kot so najprej poročali pri Wielerflitsu, pozneje pa so tudi pri ekipi tudi uradno potrdili, je Merijn Zeeman na izhodnih vratih Visme-Lease a Bike. Nizozemec, pri čebelah glavni športni direktor, bo sledil potezi stanovskega kolega pri Ineosu Dava Brailsforda in se iz kolesarstva podal v nogomet. Medtem ko je Britanec svojo novo službo našel pri Nici in Manchester Unitedu, je Zeemana v svoje vrste zvabil AZ Alkmaar.

Mož, ki velja za enega glavnih tvorcev vseh uspehov Visme, vključno z lanskimi zmagami na vseh treh grandtourih s tremi različnimi kolesarji, bo najuspešnejšo ekipo v karavani zadnjih let zapustil po koncu sezone, nakar se bo pridružil Alkmaarju, lani četrti ekipi v nizozemskem prvenstvu.

“To je bila težka odločitev, sprejel sem jo s težkim srcem. Predvsem zato, ker mi je ta ekipa res pri srcu. Skupaj smo prehodili dolgo pot, na kateri smo poskrbeli, da smo ena najboljših ekip zadnjih let. Na to sem res izjemno ponosen. To moštvo je moja družina, v katero sem vložil srce in dušo zadnjih 13 let. Upam narediti nov korak na svoji poti, saj vem, da prepuščam zasedbo v varnih rokah,” je ob potrditvi slovesa dejal Zeeman, član Visme od leta 2012 (športni direktor je postal v sezoni 2017).

Zeeman je bil glavni športni direktor ob vseh štirih zmagah Primoža Rogliča na tritedenskih dirkah (Vuelta 2019, 2020, 2021 in Giro 2023).

V tej sezoni želi nizozemski strokovnjak piko na i svojega delovanja postaviti s še tretjo zaporedno zmago Jonasa Vingegaarda na Touru de France. “Tudi v letu 2024 želimo pisati zgodovino. V naslednjih mesecih želimo nadaljevati uspešen začetek leta.” Pred Dancem je sicer težka naloga, saj mu bodo nasproti stali Tadej Pogačar, Primož Roglič in Remco Evenepoel, če omenimo samo največje tekmece. Tour bo na sporedu od 29. junija do. 21. julija.

Merijn Zeeman
Foto: Profimedia

“Žal mi je, da nas prijatelj in kolega Merijn zapušča. Razumem pa njegovo odločitev. Skupaj smo zgradili to ekipo zvestih ljudi, njegove vodstvene sposobnosti in vizije pa so bile neprecenljive. Z idejami, željo in znanjem je našo ekipo popeljal na višjo raven. Za to smo mu neizmerno hvaležni,” pa je dodal glavni mož Visme-Lease a Bike Richard Plugge. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!