Okrvavljeni Sepp Kuss pokazal, kakšen borec je

Kolesarstvo 22. Jul 202318:22 0 komentarjev
Sepp Kuss
Foto: profimedia

Dvajseto etapo dirke po Franciji je dobil Tadej Pogačar, pri nizozemskih rivalih pa slavijo skupno zmago Jonasa Vingegaarda. Vse kljub temu ni rožnato. Poškodoval se je Sepp Kuss, ki je izpadel iz najboljše deseterice v generalni razvrstitvi.

Jonas Vingegaard je potrdil ubranitev rumene majice na dirki po Franciji. Želel si je tudi etapne zmage, a v zaključnem sprintu je bil premočen Tadej Pogačar.

Jumbo-Visma je imela pred današnjo etapo v prvi deseterici tudi Američana Seppa Kussa. Ta je 94 kilometrov pred ciljem padel in se poškodoval, prebil si je tudi arkado. Glavnino je uspel ujeti, a 25 kilometrov kasneje odpadel. V svojem ritmu je nadaljeval s kolesarjenjem. Vseeno je prišel do cilja, za najboljšimi je zaostal več kot 20 minut.

S tem je izgubil mesto v prvi deseterici. Tour bo končal kot 12.

Posledice padca:

Superpomočnik

Sepp Kuss je superpomočnik, ki je na letošnjem Giru do skupne zmage pomagal Primožu Rogliču, na Touru še Jonasu Vingegaardu. 28-letni Američan je član Jumbo-Visme od leta 2018. Prve etapne zmage na Grand Touru se je veselil leta 2019, ko mu je na dirki po Španiji ostalo največ moči med ubežniki. Na svojem računu ima tudi etapno zmago na Touru.

Kuss je pred leti razkril tudi, da ima slovenske korenine. Iz Slovenije sta se v Leadville v Colorado preselila njegova pradedek in prababica. Ne le, da je v mlajših letih obiskoval Slovenijo, povzpel se je tudi na Triglav in dobro pozna potico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!