Policija pojasnila okoliščine največje afere slovenskega Toura

Kolesarstvo 19. Jun 202310:37 10 komentarjev
Euskaltel Euskadi
Foto: Profimedia

Za baskovsko ekipo Euskaltel Euskadi je turbulenten vikend. V soboto so njihovi kolesarji še dirkali na kraljevski etapi dirke po Sloveniji, v nedeljo pa so morali predčasno končati nastopanje. Izpred hotela Mons na Brdu pri Ljubljani so jim namreč nepridipravi ukradli kombi z vsemi kolesi. Kako po škandalu poteka preiskava ropa koles?

S policije so nam sporočili: “Na območju Brda je bil preko noči s parkirišča odtujen kombi španskih registrskih oznak. V vozilu se je po do sedaj zbranih obvestilih nahajalo najmanj deset koles, nastalo pa je za več tisoč evrov materialne škode.”

Na policiji so dodali: “Nadaljujemo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja, katerega osumljenec še ni znan. O vseh ugotovitvah bomo obvestili pristojno državno tožilstvo.”

Zaradi tega je ekipa Euskaltel Euskadi pred zadnjo, peto etapo predčasno končala za nastopi na slovenski pentlji. Unai Iribar je bil po štirih tekmovalnih dneh na 17. mestu najbolje uvrščeni član baskovskega moštva.

Baskovska ekipa naproša za pomoč:

Za Sportklub se je odzval tudi direktor dirke po Sloveniji Bogdan Fink, ki je povedal: “To je zdaj zadeva v pristojnosti policije. V tem hotelu je bivalo še pet drugih ekip, vsi so imeli tam parkirane svoje tovornjake, avtodome in avtomobile s kolesi. Mislim, da gre za dobro organiziran kriminal. Mi kot organizatorji nikakor ne moremo biti del te preiskave, niti nismo odgovorni.”

Isti dan je v Belgiji brez koles ostala tudi ekipa Baloise Trek Lions. “Ponoči so nam odtujili kolesa in gume, tako da etape žal ne moremo začeti. Čakamo na policijsko preiskavo,” so Belgijci zapisali na Instagramu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje