Luka Modrić sprejel odločitev o prihodnosti, toda …

Nogomet 19. Jun 20239:27 2 komentarja
Luka Modrić
Luka Modrić. Foto: profimedia

Luka Modrić je po porazu Hrvaške v finalu lige narodov proti Španiji priznal, da je že sprejel odločitev o svoji prihodnosti v dresu hrvaške reprezentance, a je včeraj še ni bil pripravljen sporočiti.

“Odločil sem se. Odločitev je v moji glavi povsem jasna. A danes ne bom povedal ničesar,” je bil Luka Modrić skrivnosten po tekmi s Španijo, ki jo je reprezentanca Hrvaške izgubila po enajstmetrovkah.

Za Modrića je bil to drugi finale v dresu hrvaške reprezentance. Izgubil je tudi prvega: v finalu svetovnega prvenstva leta 2018 je bila boljša Francija s 4:2. Medaljo so dobili tudi na SP v Katarju, ko so bili po zmagi nad Marokom tretji.

Izvajanje enajstmetrovk:

Hrvatom Španci ne ležijo

Od mundiala leta 2018 dalje so Hrvati na kateri od reprezentančnih tekem že osmič igrali podaljške. V Rusiji leta 2018 so proti Danski in domači reprezentanci napredovali po enajstmetrovkah, v polfinalu proti Angležem pa po podaljšku. Manj uspešni so bili na evropskem prvenstvu leta 2021, ko so jih prav Španci ugnali po dodatnih 30 minutah.

Na lanskem svetovnem prvenstvu v Katarju so tako Japonce kot Brazilce premagali po enajstmetrovkah, v polfinalu letošnje lige narodov proti Nizozemski pa so bili boljši po podaljšku. V včerajšnjem finalu so bili po najstrožjih kaznih njihovi krvniki ponovno Španci.

Španija
Foto: profimedia

Nenadejan junak Španije

Junak zmage španske reprezentance je bil na koncu DaniCarvajal. Desni bočni branilec Real Madrida je prišel v igro v 97. minuti posebej za izvajanje enajstmetrovk. Svojo nalogo je odlično opravil. Zadel je zadnji kazenski strel za lovoriko španske reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje