“Za krajo organizator ni in ne more biti odgovoren”

Euskaltel Euskadi
Foto: Aleš Fevžer

Dirka po Sloveniji se je danes, tudi s slovenskega rezultatskega vidika, uspešno končala v Novem mestu. Že pred startom na Vrhniki je sicer v javnost prišla neprijetna novica, da so baskovski ekipi Euskaltel Euskadi ukradli kombi s 14 kolesi, zaradi česar njihovi kolesarji zadnji dan na dirki niso sodelovali. Direktor dirke Bogdan Fink opozarja, da gre za organiziran kriminal, obenem pa se v imenu organizatorjev omejuje od odgovornosti.

“To je zdaj zadeva v pristojnosti policije. V tem hotelu je bivalo še pet drugih ekip, vsi so imeli tam parkirane svoje tovornjake, avtodome in avtomobile s kolesi. Žal so jih njim ukradli. Mislim, da gre za dobro organiziran kriminal. Stvar je v rokah policije. Mi kot organizatorji nikakor ne moremo biti del te preiskave niti nismo odgovorni. Potem bi šlo to lahko v nedogled. Take stvari se žal dogajajo po svetu,” je po koncu etape v Novem mestu na vprašanje Sportkluba dejal organizacijski direktor dirke po Sloveniji Bogdan Fink.

Govora je seveda o nočnem početju nepridipravov, ki so izpred hotela Mons na Brdu pri Ljubljani ukradli kombinirano vozilo ekipe Euskaltel Euskadi, v katerem je bilo 14 koles. Baski so se skupaj z organizatorji obrnili na medije in javnost, če ima kdorkoli kakšne informacije. Zadeva pa je zdaj del policijske preiskave.

“Kot organizator pri varovanju lahko pomagamo in tudi smo. Ampak šlo je za dobro organizirano zadevo,” je še dodal Fink in potrdil, da je to prvi takšen primer na dirki po Sloveniji. “Leta 2013 je bil poskus ropa, a so ga varnostniki v hotelu uspešno preprečili. Glede ekip pa tole zagotovo ne bo pustilo črne pike na dirki, saj to razumejo. S takšnimi situacijami se srečujejo čez celo leto,” je zaključil.

Bogdan Fink
Bogdan Fink. Foto: Aleš Fevžer