Primož Roglič z Nemci zadal nov udarec Jumbo-Vismi

Kolesarstvo 16. Okt 202314:03 2 komentarja
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Kolesarska ekipa Bora Hansgrohe bo v prihodnjo sezono vstopila močno okrepljena. Ne le zaradi prihoda Primoža Rogliča, temveč tudi trenerja Marca Lambertsa, ki je zadnjih nekaj let pri Jumbo-Vismi uspešno sodeloval s slovenskim zvezdnikom.

Kot smo že poročali, je Primož Roglič, ki bo v prihodnjih letih dirkal za Boro-Hansgrohe, s seboj v bavarsko moštvo odpeljal tudi svojega osebnega trenerja Marca Lambertsa. Novico so Nemci uradno potrdili danes.

“Po osmih letih pri Jumbo-Vismi in po pisanju zgodovine z zmago na vseh treh letošnjih grandtourih sem se počutil, kot da sem dosegel ciljno črto. Zato sem zelo vesel, da lahko začnem znova. Nestrpno se že veselim novega izziva in priložnosti pri Bori Hansgrohe,” je sporočil Belgijec.

Dolgoletni član nizozemskega moštva je poleg Rogličeve pomembno zaznamoval tudi kariero Wouta van Aerta, ki bo njegov odhod tudi najbolj občutil. Lamberts je bil del Jumbo-Visme več kot desetletje, van Aert pa je z njim sodeloval od svojega 17. leta starosti.

“Vedno želim pridobiti najboljše ljudi, da bo ekipa uspešna. Marc prinaša v ekipo desetletja izkušenj, delal je za eno najuspešnejših moštev v zadnjih letih. Njegov multidisciplinarni pristop je nekaj, kar mi je zelo všeč in verjamem, da nam bo v prihodnjih letih lahko pomagal, da postanemo vodilna ekipa svetovne serije. Veselim se sodelovanja z Marcom in spremljanja tega, da bom videl, kako bo pomagal izkušenim kolesarjem in mladim talentom pomagal izvleči najboljše iz sebe. S svojo osebnostjo je idealne za dopolnitev naše strokovne ekipe,” pa je prihod Lambertsa pozdravil eden od vodij pri Bori Dan Lorang.

Na ponedeljek je postalo tudi jasno, da bo Boro Hansgrohe zapustil irski sprinter Sam Bennett. “Nekako sem v slepi ulici, zato potrebujem spremembo. Res se veselim naslednjih sezon,” je 33-letnik na dirki po kitajskem Guangxiju potrdil za Cyclingnews. Dobitnik zelene majice na dirki po Franciji 2020 se je po dveh letih pri Deceunincku Quick-Stepu vrnil k Bori, zdaj pa se po dveh sezonah znova poslavlja. Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano, najbolj se omenja francoski AG2R Citroen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje