Nasvidenje, Jumbo-Visma! ‘Čebele’ dobile novo ime

Kolesarstvo 16. Okt 202315:48 0 komentarjev
Jumbo-Visma
Foto: profimedia

Kot poroča nizozemski portal Wielerflits, so pri Jumbo-Vismi, zdaj že nekdanjih delodajalcih Primoža Rogliča, sprejeli odločitev glede imenskega sponzorja po slovesu nizozemske živilske verige Jumbo. Ekipa se bo po novem imenovala Visma-Lease a Bike.

Slovo Jumba je pri ‘čebelah’ v zadnjih mesecih pospešilo iskanje novega imenskega sponzorja. Zelo zainteresiran za prihod k rumeno-črnim naj bi bil ameriški Amazon, ki bi na skupno mizo prinesel tudi okrog 15 milijonov evrov sponzorskega denarja. A ker se je vmes veliko govorilo o združitvi Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa, so se Američani dogovorili.

Pozneje je v vodo padla tudi potencialna združitev nizozemskega in belgijskega moštva, posledično pa je šef Jumbo-Visme Richard Plugge nadaljeval iskanje Jumbovega naslednika. Očitno je rešitev našel kar v obstoječih podpornikih. Lease a Bike, ki se ukvarja s sistemi za izposojo koles na Nizozemskem ter v Belgiji in Nemčiji, je namreč podružnica podjetja Pon, s katerim ‘čebele’ že sodelujejo. Pon že zdaj obvladuje pomemben delež moštva Richarda Pluggeja in Merijna Zeemana, zdaj pa naj bi se ta še malce povečal. Skupni proračun moštva naj bi v letu 2024 znašal med 25 in 30 milijoni evrov. Moštvo pa bo nosilo ime Visma-Lease a Bike.

Pon je sicer svetovno znan proizvajalec koles, pod njegovim okriljem pa nastajajo znamke Cannondale, Gazelle, Focus, Kalkhoff, Schwinn, Union in Cervelo, prav zadnja je tista, na kateri kolesarji Jumbo-Visme tekmujejo v zadnjih letih. Pon je po svetu še bolj znan kot pomemben uvoznik različnih avtomobilskih znamk (Audi, Volksawagen, Škoda, Porsche in Seat). Lease a Bike pa je del Pon-a, ki se osredotoča na izposojo (leasing) službenih koles v večjih podjetjih na Nizozemskem.

Lease a bike
Napis Lease a Bike (na desni strani tik nad napisom Jumbo). Foto: profimedia

Čeprav so imeli kolesarji Jumbo-Visme že v tej sezoni na dresih napis Lease a Bike, pa se bo verjetno barvna shema njihove opreme v prihodnjem letu vendarle spremenila. Prevladujoče rumene, ki je zraven po zaslugi Jumba, tako ne bo več. To pa je ob odhodu Primoža Rogliča in enega glavnih trenerjev Marca Lambertsa k Bori-Hansgrohe zgolj ena od sprememb v vrstah Nizozemcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!