Bizarno: Na Euro 2024 v Nemčijo jih pelje le še poraz

Nogomet 16. Okt 202312:55 3 komentarji
FOTO: Guliverimage

V kvalifikacijski skupini B za preboj na EURO 2024 je Francija ožigosala vozovnico za Nemčijo, za drugo mesto se borita le še Grčija in Nizozemska, Republika Irska pa se je spravila v zanimiv položaj, ob katerem se muza vsa nogometna Evropa.

Irci imajo v zahtevni skupini po šestih srečanjih le tri točke in so neposredno uvrstitev na EP že zapravili.

A vrata imajo varovanci Stephena Kennyja še zmeraj priprta. Njihov obvod za nastop na nogometnem plesu, ki ga prihodnje leto gosti Nemčija, je seveda liga narodov. Če želijo v njej imeti boljše možnosti za uspeh, bi morali tekmo kvalifikacij za EURO prihodnji mesec v Amsterdamu izgubiti. Da, prav ste prebrali, morali se bodo potruditi, da tri točke namerno “predajo” nasprotniku!

Državna izbrana vrsta z zelenega otoka si namreč ne sme privoščiti, da jo na posebni razvrstitvi UEFA lige narodov prehiti več kot sedem nacij, ki si uvrstitve na EURO niso privoščile – na tradicionalen način – prek skupinskega dela kvalifikacij. Nizozemci so v tej razvrstitvi seveda pred Irsko, zato jim mora slednja pomagati, da jih spravi pred Grčijo, torej neposredno na EP.

Nekdo je o tem na družbenem omrežju X spisal celo nit:

Poraz proti “Oranje” bi za Irce izpraznil dodatno mesto na EURU, remi ali celo zmaga 18. novembra na Johan Cruyff Areni pa bi te upe bržčas dokončno pokopala.

Da skrajšamo: Irci navijajo za to, da bi UEFA ekipam iz A ranga lige narodov dodelila le dve mesti v boju za dodatne kvalifikacije, kar pa je možno le, če gre Nizozemska na EURO direktno iz skupine.

Napadalec Callum Robinson po porazu z Grki doma ni mogel skrivati razočaranja; FOTO: Guliverimage

“Fantje v zelenem”, kot je vzdevek irske izbrane vrste, so v evropski razvrstitvi lige narodov uvrščeni na 26. mesto in kotirajo v kakovostni rang B, v kvalifikacijah pa so uspeli prehiteti le Gibraltar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje