Roglič na Giro s Tratnikom, a brez pomembnega pomočnika

Primož Roglič 2023
Foto: Team Jumbo Visma

Jumbo-Visma je predstavila ekipo, s katero bo čez en mesec napadala zmago na italijanskem Giru. Med osmerico sta tudi dva Slovenca: poleg Primoža Rogliča še Jan Tratnik.

V rumeno-črni ekipi bo v Italiji vse podrejeno Primožu Rogliču in njegovemu napadu na rožnato majico najboljše na Giru. Poleg 33-letnega Slovenca so za nastop na Giru trenutno predvideni še Jan Tratnik, Američan Sepp Kuss, Italijan Edoardo Affini, Nemec Michel Hessmann, Norvežan Tobias Foss in Nizozemca Koen Bouwman ter Robert Gesink.

To pomeni, da Wilco Kelderman, ki je bil najprej predviden kot glavni pomočnik Primoža Rogliča, ne bo nastopil na prvi tritedenski dirki letošnje sezone. Nizozemec ima namreč v zadnjem obdobju težave s poškodbo. Kelderman je bil na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, ki jo je Roglič dobil, prvi pomočnik, a na Giru ga ne bo.

Kussa na začetku ni bilo med osmerico za Giro, a je zaradi hudega padca Keldermana na nedavni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja Američana prisilila v nastop. Kuss bo prvič vozil na Giru, to pa verjetno pomeni, da predvidenega dvojčka Tour – Vuelta letos ne bo v planu 28-letnika.

Vseeno je okoli Rogliča močna zasedba. Tratnik bo po prestopu v vrste Jumbo-Visme prvič pomagal svojemu reprezentančnemu kolegu, Kuss je bil na preteklih Vueltah vedno pomemben člen Rogličeve ekipe, prav tako pa lahko svoje doda tudi izkušeni in zimzeleni Gesink,

Giro se začne 6. maja, zmagovalec bo okronan 28. maja.