Roglič o Touru: Ne. Morda. Ne vem. Kdo ve?

Kolesarstvo 30. Maj 202320:44 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Thibault Camus via Guliver

Primoža Rogliča so v torek sprejeli še na sedežu ekipe Jumbo-Visma v Amsterdamu, kjer so čestitali novemu zmagovalcu dirke po Italiji. Slovenskemu šampionu pa se ni uspelo izogniti vprašanju o morebitnem nastopu na dirki po Franciji.

Čez dober mesec dni se bo v Bilbau začela največje kolesarska dirka na svetu — dirke po Franciji. Vse več vprašanj je tudi o tem, ali bomo na startu videli Primoža Rogliča.

Sveži zmagovalec Gira in njegova ekipa Jumbo-Visma sta v zadnjih mesecih večkrat jasno zatrdila, da udeležba na Touru zagotovo ne pride v poštev. Na današnji otvoritvi v Amsterdamu so bila vrata vendarle nekoliko manj zaprta.

Slovenski kolesar je na vprašanje, ali razmišlja o udeležbi na Touru, odgovoril v svojem značilnem slogu: “Ne. Morda. Ne vem. Kdo ve? Nikoli ne veš, kaj se zgodi v življenju, kakšne izzive in priložnosti dobiš … Ampak o takšnih vprašanjih za zdaj ne želim razmišljati,” je povedal Roglič.

Pot do rožnate majice

Tudi športni direktor Merijn Zeeman o tem ni želel preveč govoriti.

“Primož bo kmalu odšel v Slovenijo in tam se mu bo veliko dogajalo. Poleg tega je pravkar spet postal oče in je svojega otroka videl le malo, saj je bil od decembra skoraj neprekinjeno na poti z ekipo, da bi se pripravil na ta veliki cilj. Zdaj mu želim predvsem počitek in okrevanje,” je povedal Zeeman.

Foto: Profimedia

Kar nismo dobili v Italiji, bomo dobili v Švici?

Vse bolj verjeten se zdi povratni dvoboj med Primožem Rogličem in Remcom Evenepoelom, ki naj bi oba želela nastopiti na dirki po Švici. Za slovenskega šampiona je prav ta preizkušnja edina enotedenska dirka, na kateri še ni zmagal, pred tem je že osvojil dirko po Kataloniji, po Romandiji, Pariz-Nica, Tirreno-Adriatico, dirko po Baskiji in kriterij po Dofineji.