Janu Oblaku srce ogrela srbska teniška igralka, za njo navija v Parizu

Grand Slam 30. Maj 202316:09 > 16:17 0 komentarjev
Olga Danilović v objemu Jana Oblaka; FOTO: Sportklub

Jan Oblak je uradno na bolniški in močno vprašljiv za doprinos slovenski nogometni reprezentanci na prihajajočih kvalifikacijskih tekmah s Finsko in Dansko. Po koncu sezone si je prva slovenska "rokavica" vzela dopust in se podala na ogled Roland Garrosa.

Nesporni poglavar med slovenskimi vratarji si je prišel ogledat tekmo 1. kroga na Odprtem prvenstvu Francije med Srbkinjo Olgo Danilović in Ukrajinko Katerino Baindl (bivša Katerina Kozlova), ki jo je s 6:3 in 6:2 dobila prva.

Po naših informacijah sta Olga in Jan že kar nekaj časa par, Beograjčanka naj bi prišla tudi na obisk marčevske nogometne tekme v Stožicah med Slovenijo in San Marinom. Odlično odigrane kvalifikacije je Danilović torej kronala z zmago v glavnem delu tekmovanja in s tem zabeležila že 18. (!) zaporedni dobljeni niz, saj je pred Parizom igraje osvojila ITF turnir v Madridu, potem pa dobro formo odnesla še v kvalifikacije drugega vrhunca sezone.

Olga Danilović; FOTO: Profimedia

Neizkoriščen potencial

Olga Danilović je hčerka famoznega košarkarja Predraga Danilovića. Pri 16 letih sta skupaj s Kajo Juvan osvojili mladinski Wimbledon v konkurenci dvojic, leto kasneje je Olga osvojila WTA turnir v Moskvi in napovedala izjemno kariero. A se je zalomilo. Na turnirjih velike četverice doslej nikdar ni presegla 2. kroga, na lestvici WTA je njena najboljša uvrstitev 96. mesto.

Suvereno predstavo Beograjčanke na igrišču številka 10 si je Oblak ogledal v družbi klubskega soigralca pri Atleticu Stefana Savića. Naslednja nasprotnica 22-letne Oblakove izbranke na pariškem pesku bo Italijank Jasmine Paolini, ki je ugnala 30. nosilko tekmovanja, Romunko Sorano Cirsteo.

Za srbske kolege je Danilović potrdila, da sta z Oblakom par: “Veliko mi pomeni, da je tukaj in me bodri. Lepo, da je prišel, imata dva dneva prosto, je pa zame navijal tudi že na turnirju v Madridu.”

Stefan Savić in Jan Oblak; FOTO: Sportklub