Rogličev novi pomočnik Ineos obtožil kopiranja

Kolesarstvo 13. Jan 202216:14 > 16:14 2 komentarja
Izvrstni kronometrist Rohan Dennis se je od Ineosa preselil k Jumbo-Vismi. Foto: Guliverimage

Ena večjih okrepitev kolesarske ekipe Jumbo-Visma, kjer pedala poganja tudi Primož Roglič, je odličen kronometrist Rohan Dennis. Avstralec je pojasnil, da se je za selitev odločil, ker je imel dovolj kopiranja dela nizozemskega moštva.

Rohan Dennis je po slovesu od Ineos Grenadiers, ki je v letih od 2012 do 2019 močno dominiral tudi na Dirki po Franciji, spregovoril brez dlake na jeziku.

“Opazil sem, da smo pri Ineosu v veliki meri kopirali delo Jumbo-Visme. Rekel sem si, zakaj bi si želel ostati v ekipi, ki posnema konkurenco? Zakaj se potem ne bi tej ekipi pridružil ter tako bil ves čas en korak spredaj. Preprosto sem si želel prestopiti v boljše moštvo,” je za cyclingnews dejal 31-letni Avstralec.

Za novega delodajalca pravi, da je eno tistih moštev, ki bo storilo vse za dodatnega pol odstotka napredka.

Nekdanji svetovni prvak v vožnji na čas bo na letošnji francoski pentlji eden od pomočnikov Primoža Rogliča, direktor ekipe Merijn Zeeman pa ga je označil za “sanjsko okrepitev.”

Proti “sovražniku” Pogačarju

“Tour je velik cilj zame in za ekipo. Velik cirkus, kjer želim sodelovati in biti del zmagovalnega moštva. Pomagal bom ugnati mojega starega prijatelja Tadeja Pogačarja. Všeč mi je, a zdaj je moj sovražnik,” je še dodal Dennis, odločen, da se znebi slabega slovesa, ki se ga drži zaradi treh odstopov na dosedanjih štirih nastopih na Touru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje