Rogličev tekmec na operacijsko mizo, kaj pa Slovenec?

Kolesarstvo 9. Apr 202414:01 1 komentar
Primož Roglič
Foto: Guliverimage

Nemška kolesarska ekipa BORA – Hansgrohe je na družbenih omrežjih objavila svežo fotografijo Primoža Rogliča. Slabše novice prihajajo iz nekdanje ekipe olimpijskega prvaka.

Na fotografiji, ki jo je s spletom delila nemška ekipa, je slovenski kolesarski as nasmejan in že vrti pedala. “Presrečni smo, ker Primoža Rogliča spet vidimo na kolesu in nasmejanega. Je v dobrih rokah, želimo mu kar se da hitro okrevanje,” so zapisali pri BORA – Hansgrohe.

Naj spomnimo, v četrti etapi kolesarske dirke po Baskiji, ki je karavano vodila od Etxarri Aranatza do Legutia (159 km), je 33 km pred ciljem prišlo do grozljivega množičnega padca na spustu. Ta je bil usoden za vse osrednje favorite.  Hudo jo je skupil Danec Jonas Vingegaard, poškodovala sta se tudi Roglič in Belgijec Remco Evenepoel.

Kot kaže, jo je Roglič odnesel le z modricami in odrgninami. To je bilo razvidno že iz prvih sporočil nemškega kluba, na zelo nazoren način pa je posledice srečanja z asfaltom pokazal tudi olimpijski prvak iz Zasavja. V nedeljo je namreč objavil fotografijo s številnimi obliži. Napovedal je tudi skorajšnjo vrnitev na kolo. Zdaj se je to tudi res zgodilo. Sprva se je preizkusil na sobnem kolesu, kmalu sledi vrnitev na ceste.

Po prvotnem koledarju bi moral Roglič naslednjo dirko odkolesariti v sredo, 17. aprila, ko bo na sporedu znamenita Valonska puščica. Glavni cilj sezone pa je seveda Tour de France.

Oglasile so se tudi “čebele”

Precej slabše jo je odnesel Rogličev nekdanji sotekmovalec Jonas Vingegaard. Malce po poldnevu so se glede Dančevega stanja oglasili tudi pri njegovem moštvu Visma–Lease a Bike. “Jonas je uspešno prestal operacijo ključnice, nekaj dni bo preživel v oskrbi. Ni še jasno, koliko časa bo okrevanje trajalo, je pa v dobrem stanju in se vsem zahvaljuje za prijazne besede, ki jih je prejel v zadnjih dneh,” so zapisali Nizozemci

Strašljiv padec v Španiji je v kolesarskem svetu močno odmeval. Ob tem smo pripravili kar nekaj vsebin:

Končni račun strašljivega padca

Ganljivo sporočilo žene nesrečnega kolesarja

Posnetki padca

Jani Brajkovič o padcih

Pogled direktorja dirke Po Sloveniji: To ni stadion

Francoza našla razloge za četrtkov baskovski masaker

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje