Prvi zvezdnik lige NBA na radarju Dallas Mavericks

Košarka 5. Jun 202318:58 2 komentarja
Foto: Profimedia

Po klavrni sezoni, ko so ostali brez uvrstitve v končnico lige NBA, želijo pri Dallas Mavericks po Kyrieju Irvingu v svoje vrste zvabiti novo zveneče ime.

Po pisanju ameriških medijev se utegne Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu v Dallasu pridružiti novo zveneče ime. To naj bi bil nihče drug kot največji zvezdnik lige NBA LeBron James. Po poročanju Bleacher Report je 38-letni košarkarski veteran naklonjen ponovni združitvi moči z Irvingom, s katerim je leta 2016 pri Clevelandu osvojil enega od svojih štirih šampionskih prstanov.

James je sicer že februarja letos izdal, da se ponovnega snidenja z Irvingom ne bi branil, precejšnje zanimanje za košarkarskega zvezdnika pa so v preteklosti pokazali tudi pri Mavericks, saj naj bi že po koncu lanske sezone pripravljali ponudbo, s katero bi ga iz Los Angelesa zvabili v Teksas.

A kot poudarjajo pri Bleacher Report, bi odmevno selitev lahko preprečile finance, saj ima James z LA Lakers sklenjeno dveletno, 97 milijonov dolarjev vredno pogodbo, a ob dejstvu, da se lahko v zadnjem letu zvezdnik sam odloči, ali bo sodelovanje s klubom podaljšal oziroma prekinil. Za nameček prihod košarkarja močno otežuje tudi nova kolektivna pogodba, zaradi katere imajo ekipe v svoji vrsti zelo težko tri igralce na maksimalni pogodbi.

Najlažja, a hkrati tudi najmanj verjetna rešitev bi bila, da se James z jezerniki dogovori za odkup svoje pogodbe, pišejo pri Bleacher Report, a še dodajajo, da pri Dalasu še vedno niso rešili niti statusa Irvinga, ki je po koncu sezone postal prost igralec. Prihod Jamesa bi sicer pomenil, da bi morala tako Irving kot Dončić pristati na znižanje plače, še poročajo Američani.

James štarter na dirki 24 ur Le Mansa

Štirikratni prvak košarkarske lige NBA LeBron James bo častni štarter na jubilejni stoti avtomobilistični dirki 24 ur Le Mansa, so sporočili organizatorji tekmovanja.

LeBron James se bo tako pridružil številnim znanim osebnostim, ki so v preteklih izvedbah dale znak za začetek dirke. Med njimi so Brad Pitt (2016), Rafael Nadal (2018), Alain Delon (1996), Georges Pompidou (1972), Steve McQueen (1971) …

Na letošnji izvedbi bo sodelovalo 62 ekip, štart dirke pa bo v soboto ob 16. uri. (STA)