Tadej Pogačar lačen in žejen novih uspehov

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar se konec tedna vrača na kolo. Na sporedu je dirka Amstel Gold, ki jo bo slovenski zvezdnik izkoristil kot ogrevanje za valonsko puscico in spomenik Liege–Bastogne–Liege. Znana je tudi postava UAE Team Emirates.

Po zelo uspešni dirki po Flandriji, kjer se je Tadej Pogačar veselil še četrte zmage v karieri na katerem od petih spomenikov in tako napravil nov korak proti velikanom kolesarstva, je pred Slovencem nova zahtevna preizkušnja. Na Amstel Gold Race bo sicer nastopil šele drugič v karieri. Prvič ni prišel do cilja.

“Pomlad je bila za nas že zdaj zelo uspešna, a kljub temu na ardenske klasike prihajamo lačni novih uspehov, začenši z Amstelom,” pred nedeljsko dirko, ki običajno naznanuje začetek spomladanskih klasih, za nagrado pa prinaša pivo pivovarne Amstel, pravi 24-letni dvakratni zmagovalec dirke po Franciji.

Kolesarji bodo od Maastrichta do Valkenburga prevozili slabih 253 kilometrov. “Le enkrat sem dirkal tukaj, a vem, da gre za dolgo in težko traso z veliko vzponi, zato bom moral biti pripravljen na težko dirko,” je še dodal Pogačar.

Profil dirke Amstel Gold. Foto: ProCyclingStats

Kot trenutno kaže, bodo na dirki nastopili trije Slovenci. Ob Pogačarju še Matej Mohorič in Matevž Govekar (oba Bahrain Victorious).

Valonska puščica nato sledi že v sredo, 19. aprila, medtem ko bo spomenik Liege-Bastogne-Liege teden dni za dirko Amstel Gold, torej 23. aprila. Mathieu Van der Poel, ki je v nedeljo osvojil znameniti severni pekel Pariz-Roubaix, bo izpustil obe dirki. Bo pa na četrtem spomeniku sezone nastopil Remco Evenepoel.

Zasedba UAE Team Emirates:

Sjoerd Bax (NIZ)
Ryan Gibbons (JAR)
Felix Grossschartner (AVS)
Marc Hirschi (ŠVI)
Rui Oliveira (POR)
Tadej Pogačar (SLO)
Matteo Trentin (ITA)

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje